kokospudding

Kokospudding met vanille en mango

Sinds ik met de vegan challenge ben begonnen ben ik veel opzoek naar alternatieven voor zuivel. Onbewust at ik hier toch meer van dan ik dacht. In het begin is dit even wennen aangezien je hier niet echt bij stil hebt gestaan. Als jij vanaf kinds af aan gewend bent om een laagje boter op je brood te doen, kan het omschakelen iet wat lastig zijn.

Maar ik hou wel van een uitdaging en laat me niet makkelijk uit het veld slaan. Toch moet ik zeggen dat het me tot nu toe echt ontzettend mee is gevallen. Als je eenmaal de alternatieven ondervonden hebt, gaat er een wereld voor je open met ontzettend veel nieuwe smaken en lekker eten!

kokospudding

Zo heb ik ook kokosyoghurt ontdekt. Hierdoor mis ik mijn normale bakje yoghurt totaal niet. Alleen is de kokos variant hier in Australië nogal aan de prijzige kant. Voor nog geen 500 gram betaal je over de 10 euro..

Dus bedacht ik een iets goedkopere versie om toch van deze substantie te kunnen genieten. En dat is gelukt! Deze kokospudding heeft namelijk net zo’n soort structuur en is lekker romig van smaak. Daarnaast bevat de pudding maar een paar simpele ingrediënten en is zo gemaakt! Zekr geslaagd dus!

Ingrediënten kokospudding:
(2 – 3 personen)
250 ml (biologische) volle kokosmelk uit een blikje
70 ml (kokosnoot) water
2 el. chiazaad
2 tl. maple syrup
Poeder van een vanillestokje

Toppings:
Handje mango
Handje bosbessen
Kokosnoot snippers – optioneel

Wat te doen:
Mix alle ingrediënten, behalve de toppings, in een kom goed door elkaar.

Giet het in een glas en plaats voor minstens 2 uur in de koelkast. Het lekkerste is als je de kokospudding een avond van tevoren klaar maakt.

Voeg de toppings toe en geniet van je ontbijtje!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *