aubergine spread

Aubergine spread met zongedroogde tomaten

First of all.. Don’t judge a book by it’s cover. Deze aubergine spread ziet er namelijk misschien door z’n kleurtje niet zo uitnodigend uit, maar dit zegt niks over de smaak. Deze is namelijk heerlijk en het zou zonde zijn om dit recept links te laten vanwege z’n uiterlijk.

Ik moet toegeven dat ik ook m’n twijfels had tijdens het maken van deze spread. De massa werd steeds wat dikker en de kleur donkerder. Ik dacht het geen succes zou worden. Vriendlief lachte me zelf uit om de bruinkleurige substantie.

aubergine spread

Maar toen meneer een cracker met deze aubergine spread proefde, piepte ie wel anders. De smaken komen namelijk echt perfect met elkaar overeen. Je proeft van alles een beetje terug waarbij de zongedroogde tomaat de boventoon voert. Echt het proberen waard dus!

Ingrediënten aubergine spread:
1 aubergine
1 teentje knoflook
7 zongedroogde tomaten
Bosje verse basilicum – één handje vol
Scheutje olijfolie
Peper en zout naar smaak

Wat te doen:
Verwarm de over voor op 180 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken en besprenkel het met wat olijfolie. Leg de plakken op een bakplaat en bak voor zo’n 45 minuten.

Doe de nu zachte aubergine en de knoflook toe aan een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Blend het tot een zoveel mogelijke egale massa.

Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en de basilicumblaadjes toe en mix tot een wat dikke puree. Als het iets te dik is, kun je wat olijfolie toevoegen.

Breng op smaak met peper en zout. Lekker op een cracker of op een wrap. Enjoy!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *