vegan pasta pesto

Vegan pasta pesto met avocado

Aangezien pasta pesto vaak gegeten wordt met veel room en kaas, leek dit voor mij in de vegan world onmogelijk. Natuurlijk kun je een ‘gezondere’ versie maken en de room vervangen voor hüttenkäse of yoghurt zoals ik hier en hier heb gedaan, maar daar wordt het recept niet minder dieronvriendelijk van.

vegan pasta pesto

Alleen het weglaten van de room is ook geen optie omdat de traditionele pesto Parmezaanse kaas bevat. Dus koos ik ervoor om beide maar weg te laten en te knabbelen op droge pasta met wat groentes.

Haha nee hoor, geintje. Als newbie in de plantaardige wereld ging ik natuurlijk opzoek naar alternatieven. En deze had ik snel gevonden!

Door zelf een vegan pesto te maken met edelgistvlokken, die overigens m’n nieuwe beste vrienden zijn geworden, creëer je een lekkere pesto met een wat kazige smaak. En door de room te vervangen voor avocado loop je ook de romige smaak van het gerecht ook niet miss

Dus ook voor degene die niet-plantaardig eten is deze vegan pasta pesto een heerlijk alternatief voor de traditionele. Geloof me, je zult er geen spijt van krijgen.

Ingrediënten vegan pasta pesto:
Volkoren pasta voor 2 – zo’n 150 gram
75 gram verse spinazie
15 cherrytomaatjes
1 rijpe avocado
2 el. zelfgemaakte vegan pesto
1 teentje knoflook
1 ui

Wat te doen:
Kook water in een waterkoker en schenk dit in een pan. Voeg de pasta toe en kook voor zo’n 10 minuten.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Fruit deze even in een wokpan met wat olijfolie.

Giet de pasta af en voeg deze vervolgens samen met de avocado en pesto toe aan de wokpan. Roer alles goed door elkaar.

Voeg de spinazie. Doe dit handje voor handje. Voeg pas de volgende lading toe als het eerste handje wat is geslonken.

Halveer de cherrytomaatjes en bak deze voor nog een paar minuten mee. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *