vegan bananebrood

Vegan bananenbrood met bosbessen

Daar is ie wéér! Het bananenbrood. Ik heb denk ik al wel tientallen verschillende soorten gebakken. Aangezien een zuivelvrije versie zonder ei nog ontbrak, ben ik de keuken ingedoken om hier verandering in te brengen.

Deze vegan bananenbrood is alleen iets anders uitgepakt dan verwacht. Op het moment dat ik het beslag in een bakvorm wilde schenken, kon ik deze nergens vinden in huis. Ik doe namelijk een housesit vlakbij de Great Ocean Road in Australië waar ik tijdelijk in iemand anders z’n huis ‘woon’ terwijl de eigenaar op vakantie is.

vegan bananebrood

Dus waar alles precies staat, is een raadsel. Gelukkig vond ik in mijn zoektocht wél een mooie ronde taartvorm die ik als alternatief op de bakvorm gebruikt hebt.

Het is dan ook meer een bananentaart geworden dan een brood. Maar goed, dit doet niks af aan de smaak want hij is echt verrukkelijk! Lekker luchtig en zoet van smaak met een lekkere bite van de noten.

Daarnaast ziet deze vegan bananenbrood er zó feestelijk uit door de ronde vorm dat het wel een verjaardagstaart lijkt. Het heeft zo goed uitgepakt dat ik misschien een volgende keer wel weer gebruik maak van een taartvorm i.p.v. een bakblik!

Ingrediënten vegan bananenbrood:

Droge ingrediënten:
230 gram speltmeel – of een ander soort meel
40 gram havervlokken
2 handjes grofgehakte walnoten
2 handjes bosbessen
Paar dadels in keine stukje
2 tl. bakpoeder

Natte ingrediënten:
3 rijpe middelmatige bananen
50 gram dadels – geweekt in heet water
80 ml plantaardige melk
3 el kokosolie

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten (behalve de bosbessen) door elkaar in een grote kom.

Mix vervolgens alle natte ingrediënten tot een gladde massa in een blender.

Doe de gladde mix toe aan de kom en roer alles goed door elkaar. Voeg de bosbessen toe en roer nog even door.

Schenk in een bakvorm en bak het bananenbrood voor 45 minuten in de oven goudbruin

Hij is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *