simpele boerenkool salade

Simpele boerenkool salade met rode kool

Boerenkool is door zijn nieuwe status als superfood razend populair geworden. Waar we dit groene bladgewas eerst alleen kenden van het stampotgerecht, vinden we het nu overal terug. Van het hippe boerenkoolchips tot boerenkoolsoep en smoothies.

Het is dan ook een super gezonde groente waar je veel mee kunt combineren. Het zit vol vitamines en mineralen. Wist je dat er zelfs meer vitamine C in boerenkool zit dan in hetzelfde gewicht van een sinaasappel? Daarnaast barst het van de antioxidanten.

simpele boerenkool salade

Meer dan genoeg redenen om met deze superfood in de keuken aan de slag te gaan.
Aangezien het een ideaal blad is voor in een gemengde salade, gaat hier vaak mijn voorkeur naar uit. Ik heb dan ook al talloze varianten hiervan gemaakt.

Ik wil jullie dan ook graag op weg helpen met het maken van een simpele boerenkool salade. Want simpel is het zeker! Ik durf het dan ook bijna geen recept te noemen. Het is namelijk alleen een kwestie van de groentes snijden, de dressing mengen en wat pitten roosteren.

Nog even door elkaar husselen en je simpele boerenkool salade staat al voor je neus. Echt niks moeilijks aan! Daarentegen wél super lekker en voedzaam!

Ingrediënten simpele boerenkool salade:
(2 personen)
Een smalle krop boerenkool
1/4 van een rode kool
1 grote wortel
2 tl. pompoenpitten
2 tl. zonnebloempitten

Voor de dressing:
1 el. olijfolie
1 el. appel azijn
1 el. (Dijon) mosterd
2 el. water
Zout en peper naar smak

Wat te doen:
Als je de boerenkool voorgesneden hebt gekocht, kun je dit stukje overslaan. Verwijder eerst de bladstelen. Je kunt ze dunnetjes afbreken of een mes gebruiken. Was daarna de bladeren grondig en snijd ze in reepjes.

Snijd vervolgens de rode kool en rasp de wortels julienne.

Voeg alle groentes bij elkaar in een kom en hussel alles even goed door elkaar.

Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen in een kommetje. Giet dit over de salade en roer alles goed door elkaar.

Rooster vervolgens de pitten in een koekenpan. Garneer de salade hiermee.

Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *