risotto vegan

Risotto van parelgort en champignons

Risotto doet me gelijk terug denken aan mijn studententijd. Hoeveel pakken Wereldgerechten van Knorr ik er toen wel niet doorheen geknald heb – ik zou het echt niet weten. Bedekt met een handvol zoute cashews en een dikke lading feta was dit het ultieme comfort food voor mij.

Het leek me altijd veel te veel moeite om het helemaal zelf te maken. Dat gedoe met wijn altijd. Ik dronk het liever op dan dat ik er mee kookte.

risotto vegan

Alhoewel ik nu wel beter weet, maak ik in deze veganistische risotto alsnog geen gebruik van wijn. Je hoeft er dus helemaal niet zoveel extra moeite voor te doen als ik altijd dacht.

De stappen zijn zowat hetzelfde als die van Knorr. Alleen laat ik nu de kip achterwege. En de lading feta. Deze risotto is namelijk van zichzelf al zo heerlijk romig van smaak, dat ik deze toppings niet meer nodig heb om het af te maken. Een glaasje wijn kan daarentegen nooit kwaad.

Toch meer fan van wijn in de risotto? Probeer dan deze risotto van quinoa eens!

Ingrediënten risotto:

(2 personen)

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • 500 gram gesneden champignons
  • 1/2 el. gesneden verse thijm
  • 100 gram parelgort
  • 750 ml groentebouillon
  • 30 gram fijngehakte walnoten
  • 1 el .pijnboompitten
  • 1 el. edelgistvlokken – Wat is dat?
  • 2 handjes spinazie
  • Cherrytomaatjes
  • Handjevol gesneden peterselie ter garnering

Wat te doen:

Snijd de knoflook en de teentjes knoflook fijn. Verhit een flinke scheut kokosolie in een grote pan met een dikke bodem.

Fruit de ui en knoflook voor een paar minuutjes. Voeg wat zout en peter na smaak toe.

Doe de champignons erbij en bak ze bruinig. Voeg vervolgens de thijm en de parelgort toe. Roer het voor een minuutje door.

Giet de groentebouillon erbij en laat het voor zo’n 45 minuten op laag vuur pruttelen. Het is klaar als al het vocht opgenomen is en de parelgort zacht is.

Voeg nog wat extra groentebouillon toe als dit niet het geval is en kook door totdat je de juiste textuur krijgt.

Roer vervolgens de spinazie en de cherrytomaatjes en bak totdat de spinazie geslonken is.

Tenslotte roer je de edelgistvlokken samen met de walnoten en pijnboompoten. Bak het voor nog een minuutje mee.

Garneer met wat peterselie. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *