Bananen chocolade mug cake

Chocoalade en cake als ontbijt, is dat wel gezond en verantwoord? Gelukkig is dat in dit gerecht wel het geval. De Mug cake bestaat namelijk uit (ongezoete) cacao poeder, banaan, havermout en water. Cacao poeder bevat verschillende soorten voedingsstoffen en is in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd. Hierdoor bevat het geen suiker en melk en is het dus zeker een gezonde keuze! 

muggcak

Deze mug cake is daarnaast ook nog eens in een handomdraai klaar! Door alle ingrediënten door elkaar te mengen, het in een mok doen en voor een paar minuten in de magnetron te plaatsen, heb je binnen no time een heerlijke cake als ontbijt op tafel staan.

Tip: roer door het ‘beslag’ van de mug cake wat gemalen walnoten of cacao nibs voor een extra bite.

Wat heb je nodig:

  • 3 kwart van een banaan
  • 30 gram havermout
  • Eetlepel cacao poeder
  • Scheutje water

Hoe maak je het:
Klop het ei in de mok. Prak ondertussen de banaan fijn tot een gladde massa. Roer deze door het ei. Voeg vervolgens de cacao, havermout en een klein scheutje water toe. Roer het tot een geheel.

Plaats de mok voor 2 tot 3 minuten in de magnetron. Houd de mok voorzichtig ondersteboven boven een bord en laat de mug cake er uitvallen. Je kan er ook voor kiezen om de mug cake uit de mok te eten.

bananenmuf cake

Snijd de overgebleven kwart van de banaan in plakjes en doe deze op de cake. Enjoy your breakfast!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *