Bananenbrood

Deze gezonde bananenbrood is echt GODDELIJK. Als je nog nooit bananenbrood hebt gehad, moet je nu eigenlijk gelijk de keuken in duiken.  En hem maak dan wel gelijk de gezonde versie.. Je kunt bananenbrood namelijk ook in een ongezondere versie maken van suiker en bloem. Maar waarom zou je dit doen als het ook gezond(er) én ook nog eens lekker(der) kan?

DSC00241

Dit recept voor bananenbrood bestaat uit amandelmeel, eieren, honing, kaneel en banaan. Voor de rest voeg ik van alles aan het beslag toe voor een extra bite. Net waar ik op dat moment zin in heb. Denk aan cranberries, dadels, noten, chocolade, rozijnen, cacaonibs, stukjes fruit etc.

Amandelmeel is tegenwoordig bij de meeste supermarkten wel te verkrijgen of bij biologische winkels zoals de Tuinen maar dit is wel vrij prijzig. Je kunt er ook voor kiezen om het bij een van de Turkse winkels te halen, hier is het een stuk goedkoper. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen amandelmeel te gebruiken en voor een ander soort meel te gaan. Denk bijvoorbeeld aan speltmeel, boekweitmeel of havermoutmeel. Of je kan half om half doen.. wat jij wilt!

DSC00246

In het begin was ik een beetje sceptisch over over het maken van deze bananenbrood maar nadat ik het eerste stukje had geproefd, was ik al om! Ik heb dit recept al tientallen keren weer opnieuw gemaakt.

Je kunt het bananenbrood goed houden in een blik voor ongeveer een week. Ook kun je er voor kiezen om het bananenbrood in plakjes in te vriezen zodat je een stukje kan pakken wanneer jij wil! Heerlijk als ontbijt of voor bij de thee. Ik vind eigenlijk dat deze bananenbrood op elk moment van de dag wel kan! Ik lijk wel een bananenbrood freak of niet?

Benodigdheden voor een bananenbrood:

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 1 snuf kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 volle theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Handje gehakte walnoten
  • Handje cacao nibs

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe alle ingrediënten, behalve de walnoten en cacao nibs in de keukenmachine en meng het voor een paar seconden door elkaar tot een glad mengsel. Heb je net zoals ik ook geen keukenmachine? Geen nood! Het kan ook met de hand..

bananenbrood

 

Je kan er voor kiezen om de banaan te pureren met een staafmixer (als je deze natuurlijk wel hebt) of net zoals ik altijd doe: met een vork of stamper. Het duurt misschien ietsje langer maar je hebt uiteindelijk hetzelfde resultaat!

Klop vervolgens in een apart bakje de eieren luchtig. Doe de eieren bij het bananen mengsel in en roer goed door elkaar. Voeg hier vervolgens de amandelmeel aan toe. Doe daarna de overige ingrediënten in de kom en roer goed door tot een geheel.

Vet een cakevorm in of beleg deze met bakpapier. Maak hiervoor het bakpapier even nat, verfrommel tot een klein propje en knijp goed uit. Daarna kun je het bakpapier makkelijk in de vorm leggen.

BananenbroodGiet het bananenbrood beslag in de cakevorm en zet voor 40 tot 45 minuten in de oven. Controleer na een half uurtje hoe snel je bananenbrood gaart, dit kan namelijk per oven verschillen. Je kunt met een satéprikker controleren of het bananenbrood klaar is. Als de satéprikker er schoon uit komt, is ie klaar.

Laat even afkoelen op een rooster, snijd in plakken en je bananenbrood is ready to eat. ENJOY!

DSC00243

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

1 gedachte over “Bananenbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *