bananenijs

Bananenijs met granaatappelpitjes en frambozensaus

Nu de temperaturen oplopen en het ’s avonds langer licht is, krijg ik steeds meer last van zomerkriebels. En in de zomer wil ik ijs. Het liefste ren ik elke dag naar de ijssalon om een bolletje te scoren.  En dan ook nog met een dikke toef slagroom als het even kan. Helaas is dit iets teveel van het goede. Je wilt er natuurlijk ook nog wel een beetje goed uit blijven zien in bikini.

bananenijs

Maar gelukkig bestaat er ook ijs dat wel ‘gezond’ is en wat je thuis zelf heel makkelijk kunt maken, namelijk: BANANA ICECREAM. En dit is op dit moment echt één van mijn favorieten. Van dit ijs kun je namelijk zonder schuldgevoel zo een bak leegeten.

En het hoeft niet perse als tussendoortje, het kan ook gewoon als een verantwoord ontbijtje! Daarom ben ik steeds bezig met het proberen van allerlei verschillende bananenijsjes. Als basis gebruik ik hiervoor meestal 2 bevroren bananen en voor de rest gebruik in mijn fantasie. Net waar ik op dat moment zin in heb!

Net zoals vanochtend. Hierdoor is er een heerlijk bananenijsje met granaatappelpitjes en een zoet frambozensausje ontstaan. En ohhhh boy.. wat was dat lekker! Natuurlijk smaken sommige fantasierijke creaties niet zo goed als verwacht, maar deze daarentegen zeker wel. Het wordt denk ik zelfs één van mijn nieuwe favo ontbijtjes. En daarom wil ik het recept graag met jullie delen. Hier komt ie!

Ingrediënten bananenijs:
(1 persoon)
• 2 bevroren (middelmatige) bananen
• 80 gram framboos (diepvries)
• 2 Medjoul dadels (30 gram)
• 1 el. granaatappelpitjes
• Scheutje vanille extract
• Water

Wat te doen:
Zorg ervoor dat je 2 bevroren bananen hebt. Die doe je door de bananen in plakjes te snijden en zo’n 3 uur (of de hele nacht) in de vriezer te bewaren. Voor gebruik laat je ze een klein beetje ontdooien.

We beginnen met het zoete frambozensausje. Ontpit de dadels en week deze voor zo’n 5 minuten in heet water. Blend ondertussen de frambozen tot een sausje in de blender of keukenmachine. De kans is groot dat je blender hier wat moeite mee heeft. Ik schraap dan ook af en toe met een lepel alles weer naar beneden.

Vervolgens voeg je de dadels toe en mix je het tot geheel tot een massa. Als het geen bindend sausje wordt, kun je eventueel een klein scheutje water toevoegen.

Zet het sausje even apart, maak de blender schoon en begin met het maken van het bananenijs! Doe hiervoor eerst één banaan in de blender. Ook nu is de kans groot dat je weer een paar keer met een lepel de bananenstukjes naar beneden moet schrapen.

Mix het door totdat het een romige egale massa wordt en voeg dan pas de tweede banaan toe. Lukt het niet om een romige massa te krijgen? Voeg dan wat water toe.

Als er eenmaal een romige massa van twee bananen ontstaan is voeg je de vanille extract toe en mix je het nog eventjes door.
Schep het bananenijs over in een bakje en schep daar de zoete frambozensaus boven op. Garneer met nog een eetlepel granaatappelpitjes voor de lekkere bite je gezonde bananenijsje staat voor je klaar.

Geniet ervan 😀

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *