bliss balls

Bliss balls met pindakaas en chocolade

–  Bliss balls met pindakaas en chocolade –

Afgelopen week was ik weer voor een weekje in Melbourne. Hier heb ik destijds voor zo’n drie maanden gewoond. En wat heb ik deze stad gemist! Door het Europese karakter doet het me namelijk wat denken aan Nederland.

Maar niet alleen de geelgroene trams, de groene parken, de mooie oude gebouwen en de nieuwe moderne panden maken deze stad zo speciaal. Melbourne heeft namelijk ontzettend veel heerlijke eet en- en drinkgelegenheden. Op elke hoek van de straat is wel een cafe of lunchspot te vinden.

Er is dan ook voor iedereen wel iets te vinden. Van pastafabrieken tot vegan-tentjes en van Mexicaanse tapas tot heerlijke taartjes. Daarnaast heeft Melbourne ook nog eens de meest fantastische koffie(scene) van Australië, of misschien zelfs wel van de wereld!

Het is dan ook niet zo gek dat ik hier een paar kilootjes ben aangekomen. Ik wilde alles tegelijk uitproberen, wat natuurlijk onmogelijk is met zo’n breed aanbod.

bliss balls

Gelukkig zijn er bijna in elk tentje ook gezondere opties te vinden. En hiermee bedoel ik niet alleen gerechten maar ook snacks zoals bijvoorbeeld bliss balls. Deze balletjes zie je in bijna iedere etalage terugkomen.

En deze bliss balls zijn me toch lekker!! Bijvoorbeeld met pindakaas en noten of chocolade met kokos, jammie! Ik vind denk ik alle combinatie wel lekker..

Aangezien ik nu een housesit aan het doen ben aan de Great Ocean Road en Melbourne zo’n 200 km verderop ligt, heb ik besloten om zelf een keer bliss balls te maken. Omdat ik niet kon kiezen tussen de ingrediënten zijn het balletjes geworden met pindakaas, chocolade, noten én kokos!

En ik kan je vertellen dat ze super goed gelukt zijn. Als je zelf niet zo’n fan bent van de soort noten of het gedroogd fruit dat ik heb gebruikt, kun je deze natuurlijk voor iets anders vervangen. Dat is het fijne aan het maken van bliss balls, je kunt er zoveel mee experimenteren als je zelf wilt.

Door al het praten over bliss balls heb ik er super veel zin in gekregen. Hier ga ik dan ook nu van genieten. Nog een heerlijke kop koffie erbij en ik waan mezelf weer helemaal terug in Melbourne..

Benodigdheden voor bliss balls:
(6 balletjes)
75 gram havermout
75 gram dadels – zo’n 6 Medjoul dadels
30 gram noten naar keuze
1 el. pindakaas
2 el. raw cacaopoeder
kokosrasp

Wat te doen:
Week de dadels voor 5 minuten in kokend heet water.

Doe havermout in de keukenmachine of blender en maal dit fijn. Voeg hier de dadels (zonder water), de pindakaas en de cacaopoeder aan toe. Mix alles totdat je een smeuige massa hebt.

Voeg vervolgens de noten toe en puls voor een aantal keer zodat er grove stukken overblijven Hierdoor creëer je nog een lekkere crunch.

Vorm er stevige balletjes van en rol deze vervolgens door de kokosrasp. Geen fan van kokos? Laat dit dan achterwege.

Zet de bliss balls voor een uurtje in de koelkast om ze iets harder te krijgen en aanvallen maar! Enjoy.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

1 gedachte over “Bliss balls met pindakaas en chocolade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *