Blueberry cheesecake

blubrIedereen heeft soms wel eens zin in iets lekkers of zoets. Helaas bevatten (bijna) alle koekjes, snoepjes en taartjes uit de supermarkt veel suikers, (bewerkt) tarwe en ‘slechte vetten’. Doordat suikers en bewerkt tarwe je bloedsuikerspiegel snel doet stijgen, maakt je alvleesklier veel insuline aan. Deze insuline doet de bloedsuikerspiegel weer dalen waardoor er pieken en dalen  ontstaan. Hierdoor krijg jij weer een signaal naar je hersenen gestuurd: ZIN IN ETEN. Dit is de reden waarom je zo een pak koekjes op kan eten zonder dat je het in de gaten hebt. Klinkt best wel bekend hé?

Daarom kies ik liever voor een tussendoortje waardoor je wel verzadigd raakt waarin je niet door blijft eten. Op deze manier weet ik zeker dat ik verantwoord aan het snoepen ben zonder dat ik er een schuldgevoel aan over houd. Op deze manier voorkom ik dat ik een hele rol met koekjes achter elkaar op eet. Maar hoe doe je dat dan, dat verantwoorde snoepen? Nou bijvoorbeeld met deze healthy cheesecake. Deze blueberry cheesecake zonder suiker en andere ongezonde ingrediënten is namelijk een heerlijk taartje, metalleen maar gezonde en pure ingrediënten. Hiermee cheat je voor je gevoel, maar eigenlijk zondig je niet eens want alles wat je eet is gezond. Klinkt goed toch?

Daarnaast is deze blueberry cheesecake echt super easy om te maken! Je hebt geen eens een oven nodig. Deze variant is gemaakt op basis van kwark met bosbessen en amandelmeel. Dit taartje zit boordevol eiwitten in plaats van suikers. Op deze manier ben je eerder verzadigd en heb je minder snel behoefte aan nog een stuk. Ideaal toch?

cheescxk

Omdat vriendlief en ik met z’n tweetjes zijn, wilde ik een keer een klein taartje maken zodat je precies genoeg hebt. Ik ben helemaal fan van dit taartje en heb hem dan ook al meerdere malen gemaakt. De ene keer maak ik gebruik van een kleine springvorm, de andere keer maak ik het in een glaasje. Cheesecake in een glaasje ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit, zeker een tip voor als je gasten over de vloer hebt.

Ingrediënten voor een blueberry cheesecake:
(2 personen)
• 1 dadel (ongeveer 10 gram)
• 10 gram kokosolie
• 35 gram amandelmeel
• 200 gram (magere) kwark
• 50 gram bosbossen (diepvries)
• 1,5 gelatineblaadjes
• Optioneel: wat honing of Stevia

Wat te doen:
Kook wat water in een waterkoker. Giet wat van dit gekookte water in een bakje en laat de dadel hierin weken voor ongeveer tien minuten.

Laat de kokosolie smelten in de magnetron. Prak de dadel fijn met een vork en roer dit door de kokosolie heen. Voeg vervolgens de amandelmeel toe en kneed hier een geheel van. Vet een springvorm of taartvormpje in (ik gebruikte een springvorm van 12,5 cm). Verdeel het beslag over de taartvorm en druk goed aan. Plaats voor een kwartier in de koelkast.

DSC02201

Laat de gelatineblaadjes voor 5 minuten weken in koud water. Breng een paar eetlepels in een steelpannetje aan de kook. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze vervolgens toe aan het steelpannetje. Roer het door totdat de gelatine is opgelost. Pas wel op dat de gelatine niet gaat koken.

blueberry cheesecake

Doe de kwark en de bosbessen in een blender en mix het tot een geheel. Proef even of je het zoet genoeg vindt. Zo niet, voeg dan wat Stevia of wat honing toe en mix het nog even door. Voeg als laatste de gelatine toe en mix het nog even kort door.

Pak de springvorm uit de koelkast en schenk het kwarkmengsel boven op de bodem. Zet de blueberry cheesecake voor 2 uur in de koelkast, zodat deze de kans krijgt om op te stijven. Garneer met wat bosbessen en genieten maar!

bluvf

DSC02260

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *