spiegelei met gedroogde ham

Broodje Italiaans spiegelei met gedroogde ham

Soms heb ik gewoon zin om lekker en uitgebreid te lunchen. Ik vind het dan heerlijk om buiten de deur ergens een lekker broodje te gaan eten. Aangezien dit niet echt cheap is, maak ik vaak genoeg ook zelf een lekker broodje klaar als ik in zo’n bui ben. En wat kan ik hier dan van genieten zeg! Ik eet namelijk niet vaak brood, maar als ik dit doe neem ik het er ook zeker van.spiegelei met gedroogde hamVan het weekend had ik weer eens zo’n bui dus ben ik maar eens de kasten ingedoken om te kijken wat voor ingrediënten ik nog in huis had. Ik kwam wat eieren tegen, een paar plakken gedroogde ham en wat rucola wat zo langzamerhand wel op moest. Dus ben ik hiermee aan de slag gegaan en binnen no time had ik een heerlijk broodje met spiegelei en gedroogde ham op tafel staan.

En gelukkig hoeft een ‘lekker’ broodje niet per definitie ongezond te zijn. Met gezonde ingrediënten kun je namelijk heel wat lekkers fabriceren waardoor je zorgeloos kunt genieten. En dat is deze keer ook wéér gelukt. Eigenlijk is het een te makkelijk recept om te delen maar omdat ik er zo van genoten heb, doe ik het toch maar! Oké hier komt ie:

Ingrediënten spiegelei met gedroogde ham:
( 1 persoon)
• 2 spelt boterhammen
• 2 eieren
• 2 plakjes gedroogde ham
• 2 (zongedroogde) tomaatjes
• Handje rucola
• Italiaanse kruiden
• Peper
• Mayonaise/Yogonaise

Wat te doen:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en leg hierin de plakken gedroogde ham. Breek twee eieren boven de koekenpan en zorg ervoor dat de dooier heel blijft. Bestrooi met peper en Italiaanse kruiden naar smaak. Bak het spiegelei totdat de onderkant wat bruinig wordt. Je hoeft het ei niet om te draaien.

Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in plakjes. Rooster de boterhammen eventueel in een koeken en smeer er een klein laagje mayonaise op. Leg hierboven op de zongedroogde tomaatjes.

Laat het spiegelei uit de pan op de boterhammen glijden en garneer met een handje rucola. Eet smakelijk!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *