cashewnoten spread

Cashewnoten spread van rucola

Cashewnoten spread van rucola – In Melbourne spreek ik op een zondag vaak met wat vrienden af om te gaan chillen in het park. Hierbij is de vibe altijd super relax. Iedereen brengt wat te eten mee wat hij of zij lekker vindt en uiteindelijk delen we alles.

Super gezellig altijd – maar iets wat lastig als je plantaardig eet. Probeer maar eens een vegan spread te scoren in de supermarkt. Met hummus zit je natuurlijk (bijna) altijd goed maar een pesto of een lekkere olijvendip zit er vaak niet in.

cashewnoten spread

En als je denkt eentje gevonden te hebben zit er vaak toch nog iets verborgen waardoor het hele feest niet door gaat. Zo had laatst een vriendinnetje van mij een rode paprika spread voor me meegenomen omdat ze dacht dat ie plantaardig was – niet dus.

Heel lief bedoeld en vaak eet ik er ook wel wat van maar zelf zou ik dit niet kopen. Daarom maak ik mijn spreads tegenwoordig lekker zelf.

Zo maakte ik afgelopen zondag deze romige cashewnoten spread van rucola die heel makkelijk om te maken is. Het kost misschien iets meer moeite dan het halen van een bakje uit de supermarkt – maar de keukenmachine doet als het ware al het werk voor je – dus klagen doe ik zeker niet.

Al helemaal niet als ik het resultaat proef. Hij is namelijk echt vingerlikkend lekker! Het bleek ook wel dat ik niet de enige was die er zo over dacht – binnen no time was ie op.

Door alle ingrediënten te mixen maakte ik met dit recept zo’n 150 tot 200 gram aan cashewnoten spread. Als je meer wilt kun je het recept gewoon verdubbelen. Iets wat ik bij het maken van dit recept volgende keer zeker weten ga doen!

Ingrediënten cashewnoten spread van rucola:
(150 tot 200 gram)
75 gram cashewnoten – geroosterd of gezouten kan ook
2 volle el. edelgistvlokken – of meer naar wens
1 teentje knoflook

60 gram rucola
30 ml olijfolie
1 tl. citroensap
Peper en zout naar smaak

Wat te doen:
Mix de cashewnoten samen met de edelgistvlokken en de knoflook tot een grove massa in een keukenmachine. Schep dit in een bakje en zet even aan de kant.

Meng vervolgens eerst de olijfole en citroensap in de keukenmachine voordat je de rucola toevoegt. Blend dit samen tot een fijn geheel.

Roer het notenmengsel door het rucola mengsel heen en breng op smaak met peper en zout. Je kunt hem voor 3 a 4 dagen in de koelkast bewaren.

Lekker als dip bij de borrel, op een wrap of een broodje. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *