Chocolade muffins met stukjes walnoot

Chocolade muffins.. je eet je vingers er nog net niet bij op! Zo’n enorme grote muffin van de Starbucks met chocoladestukjes erin waarbij de binnenkant nog wat smeuïg is.. hmm heerlijk! Helaas niet echt summerproof als je een beetje goed voor de dag wilt komen tijdens de zomermaanden. Gelukkig betekent dat niet gelijk dat je alle chocolade maar moet laten liggen. Met dit recept voor chocolade muffins kun je namelijk genieten van een healthy chocolate treat zonder je schuldig te hoeven voelen!

chocolade muffin met walnoot

Alhoewel deze muffins suikervrij zijn, proef je dit niet terug. De zoetigheid komt namelijk van de rijpe bananen. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter je muffin zal worden. Ik vind deze chocolade muffin hierdoor al lekker zoet van zichzelf maar als je een echte zoetekauw bent, kun je er altijd voor kiezen om nog wat honing aan het beslag toe te voegen.

De binnenkant blijft door de bananen lekker smeuïg. De cacao nibs en stukjes walnoot zorgen daarentegen voor een heerlijke bite, waardoor je een heerlijke smaken combinatie krijgt. Je kunt er ook voor kiezen om de cacao nibs te vervangen voor pure chocolade van minstens 70% cacao. Zo kun je nóg meer genieten van een intense chocoladesmaak.

Ik heb bij het maken van deze muffins gebruik gemaakt van speltbloem. Dit kun je gewoon kopen bij de supermarkt. Je kunt de speltbloem natuurlijk ook vervangen voor een ander soort bloem of meel, denk aan gewone bloem (wel minder ‘gezond’ natuurlijk) of bijvoorbeeld speltmeel.

Ingrediënten chocolade muffins:
(ongeveer 6 stuks)
• 2 (rijpe) bananen
• 50 gram speltbloem
• 1 ei
• 2 el cacaopoeder
• 1 tl bakpoeder
• Handje cacao nibs of pure chocolade (minstens 70%)
• Handje grof gehakte walnoten
• Eventueel wat honing

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe het bloem, de bakpoeder en cacaopoeder in een kom en roer het even goed door elkaar.

Prak vervolgens de bananen fijn met een vork en kluts hier het eitje en eventueel wat honing doorheen. Schep dit en het geprakte bananenmengsel bij de droge ingrediënten en roer goed door totdat er een beslag ontstaat.

chocolade muffin met walnootbeslag

Hak de walnoten grof met een mes en voeg deze samen met de cacao nibs toe aan het beslag. Roer het geheel nog even door. Schep vervolgens het beslag verdeeld over 6 muffinvormpjes.

choco muffins met walnoten

Garneer de muffins eventueel nog met een stukje walnoot en bak ze voor 25 minuten in de oven. De onderkant blijft wat nattig. Laat ze even afkoelen op een rooster en geniet van je healthy chocolate treat!

choco muffins met walnoten2

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *