Cracker met cottage cheese

huttenkHeb je al wel eens van cottage cheese gehoord? Het staat ook wel bekend als Hüttenkäse. Je kunt dit product voor zoveel verschillende gerechten gebruiken. Smeer bijvoorbeeld op een wrap en beleg met wat komkommer en kipfilet of eet het bij je eieren met kalkoenfilet en rucola.  Cottage cheese geeft gelijk smaak en daarnaast is het ook nog eens arm aan vetten en koolhydraten maar weer rijk aan eiwitten. Helemaal top dus!

Liever een zoet tussendoortje? Ga dan voor een cracker met cottage cheese en aardbeien en je zoete trek zal snel verdwijnen.

Daarnaast krijg je ook nog de nodige vitamientjes binnen want aardbeien bevatten aardig wat vitamine C. Dit helpt onder andere om verkoudheid te bestrijden en is goed voor je weerstand. Dit kun je met dit koude weer goed gebruiken.  Aardbeien zijn helaas wel aardig prijzig als je ze vers wilt kopen in de supermarkt. Ga daarom naar de markt, daar betaal je voor dezelfde hoeveelheid zo de helft minder. Ook kun je ervoor kiezen om diepvries aardbeien te kopen. Hier betaal je ook de helft minder voor en zijn minstens zo gezond.

Cracker met aardbeien en cottage cheese maken:

Besmeer een cracker met cottage cheese zoals je dat met boter zou doen. Snijd de aardbeien verticaal doormidden en leg ze op de cottage cheese. Smullen maar:)!!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *