Eiersalade van yoghurt

Hmm.. eiersalade! Lekker op een toastje tijdens een verjaardag of op een sandwich met wat rucola als lunch. Helaas bevat de kant-en-klare eiersalade veel toevoegingen. Zo had ik laatst een bakje eiersalade van Johma in mijn handen. Op de achterkant van de verpakking zag ik me toch een waslijst aan ingrediënten. Suiker, glucosestroop, mayonaise, gemodificeerd zetmeel, tarwemeel, een groot aantal aan conserveringsmiddelen en smaakversterkers waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken en zo kan ik nog wel even doorgaan. En hoewel er veel mensen zijn die denken dat een bakje eieresalade uit de supermarkt voedzaam en ‘gezond’ is, is dit het dus helaas niet echt.

eiersaldej

Dit betekent natuurlijk niet dat je niet meer kunt genieten van eiersalade. Je kan het toch ook gewoon lekker zelf maken? Dat is ook nog eens veel lekkerder! Daarnaast is het goedkoper en ook nog eens in een handomdraai klaar. Het enige wat je namelijk nodig hebt zijn een paar eieren, wat yoghurt, mosterd en wat kruiden. Een dikke win-win situatie dus.

Bij dit recept ben ik uitgegaan voor een eiersalade als lunchbeleg voor 1 persoon. Wat moet je namelijk met een heel bakje als je één keer wil lunchen met wat eiersalade? Grote kans dat het dan alleen maar staat te vergaan in de koelkast of dat je er tegen moet eten. Wil je graag wel wat meer eiersalade maken omdat je bijvoorbeeld met z’n tweetjes bent of het als salade wil serveren op een verjaardag? Dan kan je gewoon de hoeveelheden naar wens verdubbelen.

eier saladeeee

Ingrediënten eiersalade van Griekse Yoghurt:
( lunchbeleg voor 1 persoon)
• 2 eieren
• 1 el. Griekse yoghurt
• ½ tl. Mosterd
• Snufje kerriepoeder
• Snufje paprikapoeder
• Bieslook
• Zout en peper
• Optioneel: Sjalotje

Wat te doen:
Kook de eieren voor 10 minuten in een steelpan gaar. Zorg ervoor dat ze hard gekookt zijn. Houd de eieren als ze klaar zijn even onder de koude kraan en laat ze afkoelen.

Meng ondertussen de Griekse yoghurt en mosterd door elkaar. Snijd eventueel het sjalotjes fijn en voeg deze hieraan toe. Breng op smaak met kerriepoeder, paprikapoeder, wat bieslook, zout en peper.

Pel de eieren en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het mengsel en proef ondertussen even of het op smaak is. Zo niet, voeg dan nog wat kruiden toe. Lekker op een sandwich of op een cracker. Eet smakelijk!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *