Ferrero Rocher slice – Vegan

Ik val maar meteen met de deur in huis. Na het proeven van deze zelfgemaakte Ferrero Rocher slice ben je meteen verkocht! Zo onwijs lekker. Een heerlijke hazelnoot smaak, omringd met chocolade en een crunchy bite die dezelfde smaakexplosie teweeg brengt als bij het eten van de ronde bolletjes in de supermarkt. Alleen dan voedzamer.

Enthousiast dat ik was wilde ik dit zo snel mogelijk met jullie delen. Maar doordat ik de ingrediënten opzocht van de ‘echte’ Ferrero chocolade, kreeg dit een wat andere wending.

Ferrero Rocher slice LifestyleMaris
Ferrero slice LifestyleMaris

Ik deed gruwelijke ontdekkingen over palmolie. Door deze schrikbarende waarheid kon ik mijn ogen niet langer sluiten. Ik ontdekte de kale wereld achter onze boodschappen – wat me best verdrietig maakte.

Toch wilde ik jullie het recept voor deze heerlijke Ferrero Rocher slice niet ontnemen. Je hebt namelijk geen grote producenten nodig om te kunnen genieten van een product! Met maar 8 ingrediënten en je eigen paar handen kun je zelf binnen no time deze slice in elkaar draaien.

Ja – het kost wat meer moeite. Maar kijk wat je er voor terugkrijgt! Een heerlijk treat die bestaat uit pure ingrediënten waar geen dierenleed achter verscholen gaat of waardoor het milieu aangetast wordt. Niet alleen verantwoord voor jezelf, maar dus ook voor de wereld. Dat is pas échte schoonheid proeven.

Ingrediënten Ferrero Rocher slice:

(8 stukjes)
150 gram hazelnoten
50 gram amandelmeel
100 gram pure chocolade – ik gebruikte 78%
1 volle el. 100% maple syrup
1 volle el. kokosnootolie
2 el. raw cacoa poeder
2 el. kokosroom – uit blik
2 tl. vanille essence

Wat te doen:

Verwarm de oven op 180 graden. Rooster de hazelnoten voor zo’n tien minuten. Verwijder het bruine velletje door er met een schone theedoek overheen te wrijven.

Houd een handvol hazelnoten apart. Voeg de rest van de geroosterde hazelnoten samen met het amandelmeel toe aan een keukenmachine of blender. Schep vervolgens alle andere ingrediënten – behalve de chocolade en de overige hazelnoten – erbij. Blend het tot een plakkerige massa.

Hak de apart gelegde hazelnoten in stukjes en roer de helft hiervan door het plakkerige beslag. Houd de rest apart voor de topping.

Bekleed een (klein)bakblik naar keuze met bakpapier. Verdeel de mix over het bakblik en druk het fijn met je handen.

Ferrero Rocher slice LifestyleMaris
Ferrero Rocher Slice LifstyleMaris

Breek vervolgens de chocolade in stukjes. Plaats deze in de magnetron of smelt au-bain marie.

Verspreid de gesmolten chocolade over het hazelnotenbeslag in het bakblik. Voeg de overige hazelnoten als topping toe. Plaats voor een half uur in de diepvries.

Verwarm vervolgens een groot scherp mes in heet water. Laat het mes voorzichtig door de chocolade laag heen smelten zodat je de Ferrero Rocher makkelijk in stukjes kunt snijden.

Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *