pompoensalade

Geroosterde pompoensalade met feta

Alhoewel salades me vaak aan de zomer doen denken, doet deze salade me wat meer aan de herfst denken. Grote kans dat dit komt doordat deze oranje vriend elk jaar weer terug te zien is tijdens Halloween. En laat dat nou net in de herfst vallen.

Toch kun je véél meer met een pompoen dan alleen een eng gezicht eruit snijden. Hij is namelijk multi-inzetbaar in de keuken! Van pasta’s en ovenschotels tot koekjes en desserts. Ik heb er zelfs een keer brownies van gemaakt en lekker dat die waren!

pompoensalade

Noem het dus maar op en je kunt deze oude cultuurgewas ervoor gebruiken. Dit wil niet zeggen dat het gelijk ingewikkeld hoeft te zijn. Het net zoals bij deze geroosterde pompoensalade super simpel zijn! De oven doet namelijk bijna al het werk voor je. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten pompoensalade:
(2 personen)
1/2 pompoen (zo’n 300 gram)
75 gram verse spinazie
4 zongedroogde tomaatjes in reepjes
50 gram feta in blokjes
1 tl. gedroogd tijm of oregano
1 el. olijfolie
1 el. balsamico azijn
Pompoenpitten

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in parten, verwijder het vruchtvlees en de schil. Hak de pompoen in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Besprenkel de olijfolie, tijm en peper en zout naar smaak. Rooster de pompoen voor zo’n 25 minuten.

Meng ondertussen de spinazie, de zongedroogde tomaatjes en de feta in een kom. Voeg de pompoenblokjes eraan toe en hussel alles nog even door elkaar.

Besprenkel met balsamico azijn en pompoenpitten en je pompoensalade is ready to eat. Geniet ervan.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *