kwark ijsjes

Gezonde aardbeien kwark ijsjes

Alhoewel het weer zich anders voordoet op het moment, is de zomer toch echt in aantocht.. En dit vraagt natuurlijk om ijs, heeeeel veel ijs die het liefste nog een beetje gezond is ook. Dus maakte ik mijn eigen aardbeien kwark ijsjes van maar drie ingrediënten.

kwark ijsjes

Helaas heb ik nog niet op een heerlijke warme zomerdag van zo’n aardbeien kwark ijsje kunnen genieten. Maar dit betekent niet gelijk je er op andere momenten ook niet van kunt genieten. Zo’n gezonde ijslolly is namelijk ook erg lekker als toetje. Of als tussendoortje. Misschien zelfs wel als ontbijt.. Net wanneer jij er zin in hebt!

Want op elk moment van de dag kun je wel van deze kwark ijsjes genieten. Ze bevatten namelijk maar drie ingrediënten: kwark, aardbeien en wat honing. Dus of je nou een bakje kwark met een paar aardbeien en een drupje honing of zo’n lekkere ijslolly pakt, maakt niet veel verschil.

Ingrediënten kwark ijsjes:
(4 ijsjes)
• 250 ml (magere) kwark
• 1 tl. honing
• 8 middelmatige aardbeien

Wat te doen:
Schep de kwark in een bakje en voeg de honing toe. Roer de honing er goed doorheen.

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en voeg deze toe aan het kwarkmengsel. Roer nog even door.

Schep het aardbeien kwark mengsel over in 4 ijs vormpjes. Zet de vormpjes vervolgens in de vriezer en laat deze voor zo’n 3 uur staan.

Om het vormpje los te krijgen houd je de onderkant (dus niet bij het stokje) even onder de warme kraan. Nu kun je hem zo los krijgen en lekker van je gezonde kwark ijsje genieten!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *