appeltaartvulling

Appeltaartvulling als snack

Met dit vieze regenachtige weer blijf ik het liefst binnen met een warm dekentje om me heen. Op dit moment lijkt het namelijk al wel herfst buiten. En dat terwijl het officieel nog zomer is. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat die verkoelende ijsjes weer worden ingeruild voor de warme choco’s.

appeltaartvulling

En om eerlijk te bekennen heb ik dat ijsje vandaag al ingeruild voor een hot chocolate. Ik had er zoveel behoefte aan. Na een dagje werken kwam ik namelijk als een verzopen katje thuis. De route van de voordeur naar de badkamer was helemaal nat gedruppeld. Het water liep van me af alsof ik met mijn kleding onder de douche gestaan had.

Natuurlijk heeft iedereen dit helaas wel eens want hey, we wonen immers in Nederland. Maar op zulke extreem natte dagen krijg ik extra veel zin in een warme drank met iets lekkers erbij. Zoals een flinke punt appeltaart met slagroom bijvoorbeeld. Lekker knus onder een dekentje op eten met mijn favo serie op.

Ja, dat klinkt voor mij echt als muziek in de oren. Maar als ik hier elke regenachtige dag aan toe zou geven, zal ik binnen de kortste keren tonnetje rond zijn. Er zijn namelijk nogal wat regenachtige dagen in Nederland.

Dus besloot ik vandaag om alleen wat appeltaartvulling te nemen bij mijn warme choco. Alhoewel ik appel met kaneel en rozijntjes wel vaker als tussendoortje eet, deed ik het nu op een wat andere manier. Ik voegde namelijk een drupje honing en wat walnootjes toe en plaatste het voor een kwartiertje in de oven.

Hierdoor kreeg ik het idee alsof ik een appeltaartje aan het eten was. Alleen dan zonder de taart, maar toch. Dit maakt het een gezond tussendoortje waar je op ieder moment van de dag kan genieten. Met een toef slagroom maak je het helemaal af (alhoewel dit het natuurlijk ietsje minder gezond maakt).

Ingrediënten appeltaartvulling:
(voor 1 persoon)
• 1 appel
• Handje rozijntjes
• Flink wat kaneel
• Drupje honing (optioneel)
• Wat walnootjes (optioneel)

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de appel in partjes en hak de walnootjes fijn. Voeg dit samen met kaneel naar smaak en de rozijntjes toe aan een bakje met een deksel. Schud alles even goed door elkaar.

Schep het mengsel over in een ovenschaaltje en drup er wat honing over heen.

Bak voor zo’n 15 minuten in de oven en je appeltaartvulling is ready to eat. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *