havermout pannenkoek

Gezonde pannenkoek van havermout en hüttenkäse

Ik kan pannenkoeken als ontbijt echt niet weerstaan. Echt iets waarvoor je me wel wakker kunt maken. Het is dan ook niet zo gek dat als ik een ontbijtje van vriendlief op bed krijg, dit vaak pannenkoeken zijn.

Gelukkig is dit dan niet die kant-en-klare versie uit de supermarkt waar je alleen nog maar melk aan toe moet voegen, die ik voorgeschoteld krijg. Nee, het zijn gezonde pannenkoeken van een zelfgemaakt beslag die uit voedzame ingrediënten bestaat zoals deze speltpannenkoeken, havermoutpannenkoeken, bananenpannenkoekjes, flensjes of American pancakes.

havermout pannenkoek

Je kunt wel zeggen dat ik aardig wat verschillende variaties aan pannenkoeken achter de kiezen heb. En toch, ook al vind ik de bovenstaande pannenkoeken echt super lekker, blijf ik steeds weer zoeken naar andere variatie.

Op deze manier is ook deze gezonde pannenkoek ontstaan die uit een beslag van havermout, ei en hüttenkäse bestaat. En dat klinkt misschien een beetje gek, maar dat is echt niet! Deze pannenkoek is namelijk heerlijk van smaak. En de topping van appeltjes, rozijntjes en kaneel met eventueel een drupje honing maakt deze pannenkoek helemaal af. Wedden dat je met dit ontbijtje de ochtend zonder een knorrende maag doorkomt?

Ingrediënten gezonde pannenkoek:
(1 persoon)
• 3 el havermout.
• 2 el. hüttenkäse
• 1 ei
• ¼ appel in dunne schijfjes
• Flinke snuf kaneel
• Handje rozijnen
• Optioneel: wat honing
• Optioneel: paar walnoten

Wat te doen:
Voeg de eieren, havermout, hüttenkäse, kaneel en eventueel wat honing toe in een blender en mix tot een glad mengsel. Geen blender? No worries! Gooi alles in een kom en klop met een garde totdat het een geheel wordt.

Verhit wat olijfolie of kokosolie in een koekenpan. Schenk het havermoutbeslag in de koekenpan en leg de schijfjes appel en rozijnen hierop. Bak hiervan een pannenkoek zoals je dat met een normale pannenkoek ook zou doen.

Moeite me omdraaien? Pak een bord, leg die boven op de koekenpan en draai om. Laat de pannenkoek vervolgens weer voorzichtig in de pan glijden.

Lekker met een drupje honing of wat walnoten. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *