gezonde wentelteefjes

Gezonde wentelteefjes van speltbrood met fruit

Wat kan iets lekkers toch simpel zijn. Net zoals deze ouderwetse wentelteefjes. Alleen dan zonder suiker en is het witbrood ook achterwege gelaten. Hier is speltbrood en wat fruit voor in de plaats gekomen waardoor deze gezonde wentelteefjes een stuk voedzamer zijn dan de ouderwetse variant.

gezonde wentelteefjes

Toch heb ik vroeger heel wat van deze ouderwetse variant weggewerkt. Het was dan ook altijd een verwennerij als ik een paar van deze heerlijke in roomboter gebakken zoete broodjes op mijn bord had liggen. Nog een flinke laag suiker of stroop (of allebei) erover heen en het feestje kon echt beginnen.

Helaas is deze combinatie nou niet echt bepaald gezond. Dit is dan ook de reden waarom ik al een hele tijd geen wentelteefjes meer heb gemaakt. Totdat ik er vandaag ineens ontzettende zin in had en besloot om het recept iets wat om te gooien. En dit is gelukt. Met een paar kleine aanpassingen had ik binnen mum van tijd een stapel voedzame zoete broodjes op mijn bord liggen.

En deze gezondere versie van de normale wentelteefjes smaakt er echt niet minder om. Integendeel zelfs! Want wat heb ik er van genoten. En dat zonder suiker. Wie had dat ooit gedacht? Door wat fruit en Griekse yoghurt wordt het geheel heerlijk van smaak. Nog een flinke snuf kaneel en eventueel wat honing erover en aanvallen maar!

Ingrediënten gezonde wentelteefjes
( voor 2 boterhammen)
• 2 spelt boterhammen
• 1 ei
• Scheutje melk
• Flinke snuf kaneel

Beleg:
• Fruit (banaan, frambozen, bosbessen)
• Dot Grieke Yoghurt
• Kaneel
• Wat honing

Wat te doen:
Klop het ei in een kommetje los met een garde en voeg hier de melk en kaneel aan toe. Ik gebruik altijd flink wat kaneel.

Giet het eimengsel in een diep bord en haal de boterhammen aan beide zijden hierdoor heen. Zorg ervoor dat de boterham zich helemaal volzuigt met het eimengsel.

Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan. Bak hier de doorweekte boterhammen in totdat ze goudbruinig van kleur zijn.

Schep de gezonde wentelteefjes op een bord en maak het eventueel af met wat fruit, yoghurt kaneel en honing. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *