groene smoothie

Groene smoothie met boerenkool en mango

Dat je met het drinken van een groene smoothie simpelweg een heleboel benodigde vitamines binnenkrijgt, is ondertussen wel duidelijk. Ze zijn gevariëerd, super eenvoudig om te maken en voedzaam.

Er wordt zelfs beweerd dat je met het drinken van deze groene monsters kunt afvallen. Je gaat je ‘gezonder’ voelen en lekkerder in je vel gaat zitten. Hier zet ik zo mijn vraagtekens bij.

groene smoothie

Als je op een dag naast je groene sapje nog een zak chips, twee repen chocolade een pizza en een grote milkshake wegwerkt, is de kans klein. Naar mijn mening lukt afvallen of lekkerder in je vel zitten dan ook niet met het verkopen van een product.

Genieten is namelijk de key! Als jij niet geniet van je groene smoothie drink ontbijt, is de kans groot dat je later in de dag vergrijpt naar iets (ongezond) wat je wél lekker vindt

Daarom is het belangrijk dat als je een smoothie maakt, je hiervan geniet. Want geloof mij, mijn eerste groene monster was echt geen succes. Zoals je hier kunt lezen vond ik het niet eens lekker.

Toch ben ik blij dat ik het opnieuw geprobeerd heb. Daarom wil ik jou ook blijven aanmoedigen om niet op te geven als de eerste keer niet zo’n succes was Met de juiste ingrediënten kun je een namelijk echt een heerlijke groene smoothie namelijk. Daarom heb ik hier een recept voor je met wast inspiratie.

Ingrediënten groene smoothie:
(1 groot glas vol)
1 rijpe banaan
2 volle handen bevroren mango
handvol boerenkool
handvol spinazie
Plantaardige melk naar keuze
2 el. havermout

Wat te doen:
Snijd de banaan in stukken en voeg deze samen met de mango toe aan een blender. Schenk de plantaardige melk erbij totdat alles net onder ‘water’ staat.

Voeg de boerenkool, spinazie en havermout toe en blend tot een geheel.

Ik vind het lekker als de structuur wat dikker is. Als jij dit niet vindt, kun je altijd wat meer melk toevoegen! Geniet ervan.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *