hardlopen voor het goede doel

Hardlopen voor het goede doel + voorbereiding!

Aankomende tijd heb ik weer een aantal hardloopwedstrijden op de planning staan. En hiervoor moet natuurlijk getraind worden. Daarom probeer ik de laatste tijd weer wat vaker mijn hardloopschoenen aan te trekken en een paar rondjes te rennen.

Helaas gaat me dit niet zo makkelijk af als gedacht. Als ik eenmaal mijn schoenen aan heb en ik drempel van de voordeur over ben, gaat het allemaal prima hoor. Het lopen gaat op zich wel goed (ondanks mijn blessure) en mijn conditie is aardig op peil. Maar er zijn helaas heel wat andere drempels die me tegen houden om daadwerkelijk te gaan lopen.

hardlopen voor het goede doel

Door de vakantie ben ik namelijk mijn trainingsritme wat kwijt geraakt. Hierdoor ben ik een beetje uit shape geraakt. Het is niet zo dat ik helemaal niet meer sport, maar dit is minder consequent dan eerst. En al die lekkere barbecues, feestjes en dagjes weg van de afgelopen tijd, hebben hier natuurlijk ook een rol in gespeeld. Verder zat ik niet zo lekker in mijn vel waardoor ik meer ben gaan eten. Mijn hoofdmaaltijden waren nog wel gewoon ‘gezond’ hoor maar de extra’s zoals een patatje hier, een ijsje daar en een chocoladereep tussendoor waren de boosdoeners. Hierdoor ben ik namelijk een aantal kilootjes aangekomen waardoor er wat onzekere vragen door mijn hoofd zijn gaan spoken of ik het allemaal nog wel kan.

En soms is het best vervelend om hier mijn ei over kwijt te kunnen. De meeste mensen hebben namelijk een ideaalbeeld van mij aangezien ik altijd degene ben die met adviezen en mooie plaatjes online komt. Vaak verbazen mensen zich er zelfs over dat ik ook gewoon chips of een patatje eet. Soms wordt ik hier wel een beetje moe van. Ik ben ook maar een mens hoor.

Food en health bloggers zijn ook verre van perfect. We kunnen nog wel zo rooskleurig een heerlijke ‘gezonde’ maaltijd online delen die er echt fantastisch uit ziet, terwijl we in werkelijkheid een chocoladereep wegwerken (bij wijze van spreken dan hé haha 😉 Er wordt vaak vergeten dat alleen de ‘perfecte’ dingen online worden gezet. Achter de schermen is het allemaal niet zo perfect hoor.

En dit is ook gewoon menselijk. Het zou wat zijn als je alles altijd maar perfect voor elkaar hebt. Dan is het leven ook maar saai. Geen uitdagingen meer of obstakels die je moet overwinnen. In dat opzicht moet ik blij zijn dat mijn leven verre van perfect is en ik tal van uitdagingen heb. Zo ook de uitdaging om het sporten weer op te pakken.

Geen excuses meer. Na een drukke dag, bij warm weer of onweer toch de schoenen aantrekken en gaan met die banaan. Niet stoppen wanneer je moe bent, maar stoppen wanneer je klaar bent. Zorgen voor goede muziek die je er op lastige punten doorheen sleept. En ook al gaat het soms even niet lekker; een slechte run is altijd nog beter dan helemaal niet gaan.

Zo, ik ben er dus weer helemaal klaar voor om mijn trainingsritme weer op te pakken om zo een goede tijd voor de run neer te zetten. En alhoewel deze motivatie van binnenuit moet komen, heb ik toch jullie hulp nodig. Op zaterdag 12 september doe ik namelijk mee aan de Run van Winschoten waarbij ik loop voor het goede doel Mission Possible.

2014-05-27 22.57.20

Mission Possible bereikt jaarlijks honderden kinderen in Rusland en helpt hen om van de straat af te komen. In acht verschillende steden in Rusland heeft Mission Possible opvangtehuizen en rehabilitatie-centra waar moeders en jonge kinderen een nieuwe start kunnen maken. Die hulp wordt mogelijk gemaakt door donaties en acties onder meer van gevers uit Nederland. Het doel van de run is om aandacht te vragen en fondsen te werven voor het werk van Mission Possible onder de straatjeugd van Rusland. En daarvoor heb ik dus jullie hulp nodig!

Dus sponsor mij en help de kinderen in Rusland. Echt alle kleine beetjes helpen! Doneren is via deze link mogelijk. Hierbij hoef je alleen maar het gewenste bedrag in te vullen die je wilt doneren en met iDEAL over te maken. Met een paar drukken op de knop help je de straatjeugd in Rusland. En hoe meer er gedrukt wordt op deze doneer knop, hoe meer ik mijn best zal doen om harder te lopen. Uiteraard zal ik hier nog een blog over schrijven. Dus wacht niet langer en doneer! Alvast bedankt :D!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *