Havermout pannenkoek met een frambozen sausje

Deze havermout pannenkoek is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond ook. En de ingrediënten ervoor heb je er meestal wel voor in huis. Het enige wat je nodig hebt is wat havermout, een paar eieren en een snuf kaneel. Ojaa en water natuurlijk, maar dat heb je altijd wel in de kraan zitten.

 

Daarnaast zijn ze ook nog eens in een handomdraai klaar. Binnen een kwartiertje kun jij dus al aan een lekker pannenkoek ontbijt zitten. En de toppings ervoor zijn eindeloos. Dit keer heb ik voor een frambozen sausje gekozen maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat vers fruit er op doen. Of cacoa nibs, noten of andere superfoods. Een drupje honing erover met wat kwark doet ook wonderen. Of je maakt er een hartige pannenkoek van met wat kaas, ham en groente.

Toch liever een zoete variant? Een eigen gemaakte chocolade saus doet het ook altijd goed. Of als je wat ‘ongezonder’ wilt doen, de combi van nutella en banaan is echt hemels! Die van pindakaas en banaan ook trouwens.. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ingrediënten havermout pannenkoek
(voor 1 persoon)
• 40 gram fijngemalen havermout
• 2 eiwitten
• 100 ml water (melk kan ook)
• Paar flinke snufjes kaneel
• 50 gram frambozen (kan ook diepvries)
• 2 el kwark (of Griekse yoghurt)
• Eventueel wat honing

Wat te doen:
Zorg ervoor dat je havermout fijngemalen is zodat het wat op meel begint te lijken. Dit doe je door havervlokken toe te voegen in een blender en te mixen.

Voeg de fijngemalen havermout samen met de eiwitten, het water en de kaneel toe aan een kommetje en roer het door totdat er een beslag ontstaat.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak 1 grote of 2 kleine pannenkoeken van het beslag.

Schep ondertussen de frambozen in een steelpannetje en verwarm deze voor een paar minuutjes zodat er een soort van sausje ontstaat. Proef even of je het zoet genoeg vindt. Voeg anders wat honing toe.

Laat de havermout pannenkoek op je bord glijden en schep daarboven de kwark. Garneer met de frambozensaus en je ontbijtje is ready to eat. Enjoy!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *