Havermout taartje uit de oven

Hoezo geen appeltaart meer?! Dit gebakken havermout taartje komt daar anders wel heel dicht bij in de buurt..

havermout taartje uit de oven

Met dit gebakken havermout taartje uit de oven geniet je van gebak zonder je schuldig te hoeven voelen! Het is daarnaast ook nog eens super easy om te maken en low budget. Wat wil je nog meer?

Een heerlijk recept voor als je net even iets meer tijd hebt en die je zowel warm als koud kunt eten. Lekker als ontbijt op een lazy sunday of als tussendoortje.  Eigenlijk kun je dit recept wel voor bijna alle maaltijden van de dag gebruiken. Wat dacht je voor bij de koffie met een dot zelf geklopte slagroom? Of als toetje met een bolletje vanille ijs?  Het is in ieder geval een heerlijke creatie waar je op ieder moment van de dag van kunt genieten!

Als je graag een ontbijtje van dit gerecht voor 1 persoon wilt maken, kun je de ingrediënten hieronder gewoon halveren.

Benodigdheden voor 2 havermout taartjes:
70 gram havermout
2 kleine Elstar appeltjes
Kaneel naar smaak
250 ml (plantaardige) melk
Theelepel honing
Handje rozijnen

havermoutttaarttie

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

havermout taartje

Doe de melk en de havermout in een kom en roer dit even door. Snijd de appel in blokjes (met schil). Voeg de appel en de overige ingrediënten (behalve het eiwitpoeder) toe aan de kom met het havermout mengsel en roer dit door tot een glad mengsel.

Hoe meer kaneel je toevoegt, hoe donkerder het taartje wordt (ik hou van een kaneelsmaak, dus mijn taartje is aardig donker geworden). Voeg als laatste eventueel de eiwitpoeder toe. Doe dit in delen zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg het mengsel in 2 kleine springvormpjes of in een klein ovenschaaltje en strooi er nog wat kaneel over.Zet voor een kleine 30 minuten in de oven.

Houd de tijd wel in de gaten, dit kan namelijk per oven verschillen. Om te checken of het taartje klaar is, kun je er een satéprikker in prikken. Als deze er schoon uitkomt, is het taartje klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *