strawberry cheesecake

Healthy strawberry cheesecake

Cheesecake.. misschien niet zo ‘gezond’, maar wel echt waanzinnig lekker! Deze taart uit Amerika bestaat uit een mengsel van roomkaas, smaakmakers en suiker op een krokante bodem van verkruimelde koekjes gemengd met boter. Een ware suikerrijke caloriebom kun je wel zeggen. Daarom ben ik de keuken ingedoken om een gezondere variant hierop te maken. En dit heeft goed uitgepakt!

strawberry cheesecake

Deze strawberry cheesecake zit namelijk vol met eiwitten in plaats van suikers. De vulling heeft een basis van yoghurt en kwark en de bodem bestaat grotendeels uit noten. Niets bijzonders aan eigenlijk. Ik heb de roomkaas namelijk vervangen voor Griekse yoghurt (kwark kan natuurlijk ook alleen wordt het iets zuurder van. Door de aardbeitjes wordt de cheesecake al lekker zoet van zichzelf maar als je van zoet houdt kun je ervoor kiezen om wat honing toe te voegen.

Een cheesecake hoeft dus helemaal niet vol te zitten met een dikke lading suikers en ongezonde ingrediënten want holy cow, deze cheesecake is echt lekker geworden! Ideaal voor als je zonder schuldgevoel wilt snacken of als je iets gezonds wilt maken voor je familie en/of vrienden. Ook zeker een aanrader voor Moederdag dus! Wat is nou leuker om te worden verrast met een lekkere zelfgemaakte cheesecake die ook nóg eens verantwoord is? Niks toch?

Daarnaast is het maken van deze cheesecake echt niet moeilijk. Het is (bijna) onmogelijk om dit te laten mislukken. Dus ook jij kan dit gewoon voor moedertjelief (of voor jezelf natuurlijk) maken. Aan de slag dus!

strawberry cheesecake

Bij het maken van deze cheesecake heb ik trouwens gebruik gemaakt van een kleine springvorm omdat het natuurlijk een uitprobeersel was. Ideaal voor als je met z’n tweetjes bent maar iet wat onhandig als je een grotere taart voor je familie wilt maken. Doe in dit geval de ingrediënten voor de vulling keer 3 en voor de bodem keer 4. Als de bodem niet goed blijft plakken, kun je wat water toevoegen.

Ingrediënten cheesecake:
(2-3 personen)
• 35 gram amandelmeel
• 3 Medjoul dadels
• 1 tl. honing
• 1 tl. Kokosolie

Voor de vulling:
• 250 ml Griekse yoghurt
• 75 gram aardbeien (diepvries)
• 1,5 gelatineblaadjes

Wat te doen:
Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze voor 10 minuten weken in warm water.

Prak vervolgens de dadels goed fijn met een vork zodat je een soort van dadelpuree krijgt. Smelt de kokosolie even in de magnetron of in een steelpannetje en roer deze door de dadelpuree heen.

Voeg de amandelmeel en de honing toe en prak door totdat er een klonterige substantie ontstaat.

Schep deze substantie in een vormpje en druk aan. Zet voor een kwartiertje in de koelkast.

Laat de gelatineblaadjes voor vijf minuten weken in koud water. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en roer deze door de Griekse yoghurt. Breng een paar eetlepels water in een steelpannetje aan de kook. Knijp de gelatine goed uit en voeg deze toe aan het steelpannetje. Roer door totdat de gelatine is opgelost.

Roer de gelatine door de Griekse yoghurt en schep het mengsel op de taartbodem. Garneer met wat aardbeien en laat voor twee uur opstijven in de koelkast.

Geniet van je healthy strawberry cheesecake!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *