Hummus van rode biet

Hummus van rode biet

Waar ik eerst altijd een pakje hummus in de supermarkt scoorde, maak ik het nu veel liever zelf. Dit is namelijk zoveel lekkerder, voedzamer en ook nog eens goedkoper ook. Een hele dikke win-win-win situatie dus.

Waarom ik het dan niet altijd gewoon zelf heb gemaakt? Geen idee – gemakzucht waarschijnlijk. En dat terwijl het maken van je eigen hummus bijna nog makkelijker is dan het kopen van eentje.

Hummus van rode biet

Je hoeft er namelijk zelf helemaal geen moeite voor te doen. De blender of keukenmachine doet al het werk voor je. Daarbij weet je ook nog eens precies welke ingrediënten je gerbuikt en wat je dus binnenkrijgt.

En het leuke aan het maken van je eigen hummus is dat je meer de neiging hebt om te gaan variëren. Dit gebeurde bij mij tenminste. Op deze manier is dan ook deze rode bieten hummus ontstaan!

Met een frisse en lichte smaak van de rode biet, is dit een heerlijke dip voor wat worteltjes, crackertjes of komkommer. Daarnaast steelt ie ook nog eens – mede door z’n vrolijke en felle kleur – de show van de tafel. Zeker een aanrader om te serveren bij een verjaardag bijvoorbeeld. Wedden dat iedereen voor deze vrolijke dip gaat?

Ingrediënten hummus van rode biet:
250 gram gekookte rode biet – vers of uit blik
3/4 van een blik kikkererwten
2. el verse citroen sap
1. el appelazijn
1 el. tahini
1 tl. Dijon mosterd
1 tl. cumin
1/2 tl. koriander
Peper en zeezout naar smaak

Wat te doen:
Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender en blendt tot een fijne en romige massa. Het kan zijn dat je ondertussen de machine even stop moet zetten om de zijkanten naar beneden te schrapen.

Voeg op het einde peper en zout naar smaak toe.

Schep de rode bieten hummus in een afsluitbaar bakje. Je kunt deze voor een dikke week goed houden in de koelkast.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *