hummus

Hummus van courgette

Met hummus kun je echt alle kanten op! Je kunt het op zoveel verschillende manieren eten. Het is perfect als broodbeleg, als bijgerecht bij de falafal, als spread op je wrap of als dip voor rauwe groentes. You name it en waarschijnlijk kun je hummus ervoor gebruiken.

En het leuke eraan is dat je deze hummus precies de smaak kan geven die jij wilt. Hierdoor smaakt ie elke keer net even weer wat anders.

hummus

In de simpelste vorm bestaat hummus uit kikkererwten, tahin, wat olijfolie, knoflook en kruiden. Maar in principe kun je elk ingrediënt toevoegen die jij wilt zoals ik deed bij deze beetroot hummus. De keuze is echt reuze! Van gegrilde paprika tot aan avocado – alles is mogelijk in een hummus spread.

Daarom dacht ik het een keer anders te doen door hummus van courgette te maken in plaats van kikkererwten wat echt verbazingwekkend goed heeft uitgepakt.

Daarnaast is het ook nog eens zo gemaakt. Als je zin hebt in een gezonde snack of als je onverwachts vistie over de vloer hebt, staat deze groene topper zo op tafel.

Ingrediënten hummus van courgette:

2 kleine courgettes
2. el olijfolie
1. el water
2 teentjes knoflook
Sap van een citroen
4 el. tahin
1 tl. komijnpoeder
1 tl. kerriepoeder
1/2 tl. kurkama
Peper en zout naar smaak

Wat te doen:
Was de courgettes en hak in kleine stukjes.

Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of een blender en mix tot een egale massa.

Je kunt altijd nog wat extra water toevoegen als je hem te dik vindt. Geniet ervan.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *