My journey to fit

My happy healthy lifestyle –

lifestyledishbymarisIk zal me even kort voorstellen: Ik ben Marissa , 23 jaar, afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Medewerker en woon samen met vriendlief in Groningen. Ik heb een passie voor reizen, voeding, sport en afvallen. Onlangs ben ik de studieboeken weer ingedoken. Ik ben namelijk begonnen met de opleiding Gewichtsconsulent om me (nog) meer te ontwikkelen op het gebied van voeding. Daarnaast ben ik gewoon aan het werk.

Je kunt wel stellen dat ik een tijdje terug mijn levensstijl drastisch om heb gegooid.  Ik zat namelijk een tijdje niet zo lekker meer in m’n vel en had het gevoel iets te moeten ondernemen om dit gevoel voor eens en altijd weg te nemen.. De hele dag door had ik last van een opgeblazen gevoel, voelde me futloos en kreeg het idee dat m’n buikje steeds meer door mijn kleding heen te zien was. Als ik aan het shoppen was stond dat ene leuke shirtje net niet naar behoren of zat die toffe broek net wat te strak waardoor m’n lovehandels er letterlijk uitsprongen. Hier wilde ik dan ook graag iets aan veranderen.. and HERE I AM!:)
IK

De passie voor m’n nieuwe levensstijl zorgt ervoor dat ik zowat verslaafd ben aan het uitproberen van nieuwe, verantwoorde en lekkere recepten. Mijn telefoon en laptop staan inmiddels helemaal vol met foto’s van heerlijke creaties. Ik was nooit echt een goede kok, maar sinds ik het roer omgegooid heb fabriceer ik heel wat kunstwerkjes in de keuken. Naast het aanpassen van m’n voedingspatroon heb ik het sporten ook weer opgepakt. Ik doe vooral aan krachttraining en vind het heerlijk om bijvoorbeeld een stukje te gaan hardlopen.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk balans in mijn voeding te brengen omdat ik mij hier goed en energiek bij voel. Ik eet weinig brood en veel groente, fruit en eiwitten. Als ik zin heb in wat lekkers, neem ik dit gerust en voel me hier dan ook niet schuldig over. Ik geniet dus ook wel eens van een bak heerlijke Ben&Jerry’s of een chocoladereep, ik ben ook maar een mens. Toch krijg ik vaak opmerkingen dat ik een of andere health freak ben. Ik word bijvoorbeeld raar aangekeken omdat ik mijn maaltijden in bakjes meeneem naar het werk. Krijg allerlei vragen over dat ik een bodybuilder wil worden omdat ik aan krachttraining doe. Of vragen over het feit dat ik iets niet ‘mag’ eten van mijn dieet als ik een stuk taart op een verjaardag afsla en dat ik er misschien niet iets teveel in doordraai..

Ik probeer me altijd zo min mogelijk aan te trekken van deze vragen en/of opmerkingen (hoe moeilijk dat soms ook is). Ik weet namelijk gewoon dat ik me niet goed zou voelen als ik elke dag bijvoorbeeld weer brood en aardappelen zou gaan eten. En door aan krachttraining te doen voel ik me juist energieker en strakker dan ooit tevoren. Als vrouw zijnde verander je heus niet zomaar in de she hulk. Dus nee, mijn doel is niet om een of andere bodybuilder te worden;)

Het is helaas soms lastig om dit uit te leggen aan anderen, sommige willen het namelijk gewoon niet begrijpen. Zoveel valt er eigenlijk ook niet aan te begrijpen, het is naar mijn idee meer een kwestie van accepteren.. Laatst las ik hier ergens een quote over waar ik me volledig  bij aansluit: liever afgewezen worden om wie je echt bent dan geaccepteerd worden om wie je niet bent. Ik eet gewoon waar ik mezelf goed bij voel en als iemand dit niet accepteert, dan is dat maar zo. Ik ga dan niet ineens wel eten omdat iedereen dit doet en het zo ‘gezellig’ is. Ik sla dan alsnog dat ene stuk taart af als ik er op dat moment geen zin in heb. En dit doe ik niet omdat ik het niet mag eten volgens een of ander dieet, want ik volg geen dieet, ik houd me aan een voedingspatroon waar ik me goed en fit bij voel..:)

Doordat ik mijn levensstijl heb aangepast, heb ik veel inzicht gekregen in de combinatie van voeding en sport. Ik heb door het sporen op internet heel wat artikelen gelezen en hierdoor veel kennis opgedaan. Ik ben geïnspireerd geraakt door andere bloggers betreft een healthy lifestyle en heb daarom een tijdje terug een website met mijn zus gestart waar ik zelf ben begonnen met bloggen. We hebben daarbij ook gelijk ons eerste eBook uitgebracht waar we stiekem best wel heel erg trots op zijn. Onlangs ben ik mijn eigen website gestart (lifestyledishbymaris.nl) en wil via deze weg mijn passie voor m’n happy healthy lifestyle met jullie delen en wie weet zelfs te inspireren en motiveren!!

Heb je verder nog vragen? Laat dan gerust een berichtje achter.

Liefs,

Marissa