Kabeljauw met broccoli

Ben je ook even zat van al dat eten tijdens de feestdagen?

Ga dan vanavond voor een lichte maaltijd met kabeljauw en broccoli. Lichte maaltijden kunnen met de juiste ingrediënten net zo lekker zijn als een feestmaaltijd. Door dit magere gerecht kan de verstoorde balans na het eten van die zware kerstmaaltijden weer wat in evenwicht worden gebracht. Daarnaast is dit gerecht voedzaam en ook nog eens super easy om te bereiden. Zeker een aanrader voor op een drukke dag of een luie zondag.

Kabeljauw met broccoli voor 1 persoon: kabeljauw vcissie

– 150 tot 200 gram kabeljauw
– Kleine theelepel mosterd
– Olijfolie
– Dille topjes
– Knoflookpoeder
– Peper
– Gemberpoeder
– Broccoliroosjes (hoeveelheid naar wens)
– Worteltjes (stuk of 4 geschrapte worteltjes)

Wat te doen:

Snijd de worteltjes in plakjes en kook deze voor 15 minuten in een pan met water. Voeg na ongeveer 8 minuten koken de broccoliroosjes hieraan toe.

Besmeer ondertussen de kabeljauw met wat olijfolie en mosterd. Kruid het visje met wat peper, knoflookpoeder en dille topjes. Bak deze in een koekenpan op middelhoog vuur.

Giet ondertussen de worteltjes en broccoliroosjes af en breng op smaak met wat peper en gemberpoeder. Serveer de groente op een bord en leg de gebakken kabeljauw ernaast. Geniet van je lekkere lichte maaltijd!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *