kokosroom

Slagroom van kokosroom – vegan

Ben jij ook zo gek op slagroom maar laat je het liever staan omdat het zoveel calorieën bevat? Je lactose intolerant bent? Of omdat je graag plantaardig wilt eten? Wat de reden ook is, deze vegan slagroom van kokosroom biedt de uitkomst!

Hij is namelijk laag in calorieën, plantaardig, vrij van lactose, glutenvrij en ga zo maar door. Er zit écht niks geks in deze voedzame variant op slagroom!

Daarnaast is ie ook nog eens super easy om te maken. Binnen een handomdraai heb je ‘m al op tafel waarbij de mixer ook nog eens al het werk doet.

Ingrediënten kokosroom:
Een blik vol vette kokosmelk(400 gram)
1 el maple syrup (100%)
Scheutje vanille essence

Wat te doen:
Zet het blik kokosmelk een nacht van tevoren in de koelkast. Het room en het water moet van elkaar gescheiden worden en dit gebeurt alleen als ie koud genoeg is.

Draai het blik voorzichtig om en open het. Het vocht zit nu (als het goed is) aan de bovenkant waardoor je het er makkelijk er uit kan laten lopen. Vang dit op om later eventueel te gebruiken in een smoothie.

Schep het dikke overgebleven kokosroom samen met de maple syrup en vanille essence in een kom. Mix met een garde of een mixer alles door elkaar tot het een romige massa wordt.

Proef ondertussen of je het zoet genoeg vindt. Je kan altijd nog wat meer maple syrup toevoegen.
Decoreer je pannenkoeken of dessert en aanvallen maar!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *