kurkuma sausje

Kurkuma sausje van kokosroom

Sinds we in Australië zijn hebben vriendlief en ik er een beetje de gewoonte van gemaakt om tijdens het reizen óveral de leukste cafeetjes op te zoeken. Vaak zijn er meer dan genoeg opties maar het kan ook écht een uitdaging zijn. Niet elk tentje heeft een vegatarische optie, laat staan vegan.

Dit maakt het voor ons dan ook soms wat lastig om te kiezen waar we heen willen. Als je plantaardig wilt eten moet je nou eenmaal nét even iets meer research doen. Dat is helemaal niet erg, maar kan soms wel wat frustrerend zijn. Vooral als je alleen maar tentjes met steaks en burgers tegenkomt.

kurkuma sausje

Toch weten we altijd wel ergens wat leuks te vinden. Hierbij is me opgevallen dat we vaak een romig sausje van kurkuma terug zien komen op het menu.

Het is een soort kurkuma sausje die je voor voor verschillende gerechten gebruiken kunt en maakt het naar mijn mening helemaal af. Lekker als dressing door de salade, als toevoeging bij de scrambled tofu of als dip bij een goed stuk brood. Het is zo heerlijk romig en vol van smaak!

Kortom, ik ben een groot fan! Daarom ben ik ‘thuis’ zelf aan de slag gegaan met het namaken van dit romige kurkuma sausje. In nog geen vijf minuten had ik hem al klaar. En al zeg ik het zelf, dat heeft best goed uittgepakt. Vooral in deze vegan tosti zonder kaas komt ie heerlijk tot z’n recht

Ingrediënten romige kurkuma sausje:

  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. geraspte gember
  • 2 tl. tahini
  • 2 tl. maple syrup
  • 2 el. kokosroom
  • Zwarte peper na smaak
  • Snufje zout
  • Sap van een halve citroen

Wat te doen:

Stop alle ingrediënten en mix het tot een romige massa. Dit kan sosm even duren. Als het maar niet dikker wordt, kun je altijd nog wat extra room toevoegen.

Je kan het voor zo’n 3 a 4 dagen in de koelkast bewaren! Have fun met het decoreren van je gerechten!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *