Bananen ijs

Mango bananen ijs dessert met chocolade

Daar ben ik wéér met een recept voor een heerlijk bakje bananen ijs. Ik vind het namelijk zo lekker, echt een ware uitvinding! En ik hoop niet dat jullie er al zat van zijn, want ik blijf jullie denk ik lastig vallen met het posten van gezonde bananenijs recepten zolang het zonnetje schijnt.

Bananen ijs

 

Nouja, recepten kan ik het niet echt noemen natuurlijk. Het is namelijk zo super easy om te maken. Een paar ingrediënten bedenken om die vervolgens samen in een blender toe te voegen en op een knopje drukken, kan natuurlijk iedereen. Toch deel ik weer een lekkere combi met jullie omdat het gewoon, tja.. ECHT super lekker is!

Dit keer is het een ‘recept’ voor twee personen. Vriendlief en ik hebben gister heerlijk na ons avondmaaltje van dit dessert gesmikkeld. Maar je kan hem natuurlijk ook voor gewoon voor jezelf maken. Dan zal ik er wel voor kiezen om de ingrediënten te halveren, anders wordt het een beetje veel zo gelijk na het avondeten.

En natuurlijk kan dit bakje bananen ijs ook gewoon weer als tussendoortje of ontbijt als je dat zou willen. Dan zal ik de hoeveelheden wél gewoon laten zoals het is. Of je veranderd de verhoudingen toch iets en experimenteert wat met de hoeveelheden. Wat je ook doet, ik ben er van overtuigd dat er met een bevroren banaan en een blender een heerlijk bananenijsje uitrolt.

Ingrediënten bananen ijs:
(2 personen)
• 2 bevroren bananen
• 100 gram mango
• 80 ml water
• Klein blokje pure chocolade
• Andere toppings naar keuze

Wat te doen:
Voeg de bevroren bananen samen met het water toe aan een blender en mix totdat er een egale massa ontstaat.

Voeg vervolgens de mango toe en blend het geheel tot een romige substantie. Je kunt altijd nog wat water toevoegen als het niet een geheel wil worden.

Hak het blokje chocolade in kleine stukjes of snijd andere toppings naar keuze in stukjes (denk aan nootjes, dadels of crunchy eitwibolletjes).

Verdeel het bananenijs over twee kleine bakjes en garneer met de toppings naar keuze. Enjoy!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *