meloen salade

Meloen salade met geroosterde pistachenoten

Ik ben gek op alle soorten en maten meloenen die er maar op de markt te vinden zijn. Het is een ideale fruitsoort om op een hete zomerdag mee af te koelen.

Vooral als je aan het reizen bent is het een super handy fruit. Hij hoeft namelijk niet gekoeld te worden, is voedzaam en ook nog eens hydraterend. Een van de redenen waarom ik het in het hete Australie nog vaker eet dan dat ik thuis al deed.

meloen salade

En niet alleen zo uit het vuistje doet een meloen het goed. Ook in salades op of een bbq is het een topper. Vooral meloen in combinatie met een zoutige smaak is echt goud. Zo at ik het in Nederland vaak gerold in een plakje parma ham of met wat feta in een salade.

Sinds ik plantaardig eet is dit natuurlijk van de kaart. Gelukkig is er voor alles wel een vervanger en zijn er miljoenen andere opties te bedenken.

Zo verving ik de kaas die ik voorheen altijd in een meloen salade gebruikte voor geroosterde pistachenoten. En dit heeft echt super uitgepakt.

De zoutige smaak van de pistachenoten sloot perfect aan bij de frisse en zoete smaak van de meloen en dadels waardoor ik de kaas niet eens miste. Het scheutje balsamic azijn maakte het daarbij nog eens helemaal af.

Ingrediënten meloen salade:
(bijgerecht voor 4 personen)
3 dikke handen vol spinazie – of meer
4 Medjoul dadels in stukjes gesneden
1/2 van een galia meloen in blokjes
Scheutje olijfolie
Balsamic azijn naar wens

2 handjesvol pistachenoten
1 el. kokosolie
Zout naar smaak

Wat te doen:
Verhit de kokosolie in een pan. Voeg vervolgens de noten en zout naar smaak toe. Rooster voor zo’n 5 minuten op laag vuur totdat ze krokant zijn.

Roer vervolgens alle overige ingredienten door elkaar in een kom en besprenkel met wat balsamic vinegar.

Garneer met de pistachenoten en aanvallen maar!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *