Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel broodjes

Ik ben een groot fan van Mexicaans eten. Misschien nog wel meer fan van het feit hoe snel je zo’n lekkere maaltijd wel niet op tafel hebt kunnen staan. Net zoals bij deze Mexicaanse zoete aardappel broodjes. Geen urenlange kooksessies. Rollen, vouwen, vullen, dippen en hoppa, klaar is kees!

Het moeilijkste van het hele gerecht vind ik misschien dan ook wel het vinden van een rijpe avocado. Wat kan dit soms een drama zijn. Toch ga ik deze uitdaging niet uit de weg, want deze groene vriend kan naar mijn mening in een Mexicaans gerecht niet ontbreken.

Mexicaanse zoete aardappel

Zonder vlees, een lading kaas of sour cream kan Mexicaans eten nog steeds hartstikke lekker zijn, misschien nog wel lekkerder zelfs! Maar een flinke klodder van een geprakte avocado mengsel hoort er wel echt bij. Dit maakt het toch altijd nét even helemaal af.

Net zoals ie dat heeft gedaan met deze Mexicaanse zoete aardappel broodjes. Het gekruide kidneymengsel met de zachte zoete aardappel is al erg lekker van smaak, maar die romige frisse avocadomengsel erboven op is als kers op de taart die het hele gerecht af maakt.

Ingrediënten Mexicaanse zoete aardappel broodjes
(2-4 personen)
2 zoete aardappelen
400 gram tomatenblokjes – 1 blik
175 gram maïs – 1 blik
Kidneybonen – 1 blik
1 uitje
Snuf chilipoeder
Zout en peper naar smaak
1 Rijpe avocado
1 limoen

Wat te doen:
Verwarm de oven op 180 graden. Was en snijd de aardappelen voor 3/4 in de lengte doormidden. Plaats op een bakplaat en bak voor 30 minuten.

Snijd ondertussen de ui en fruit deze in een wokpan totdat deze lichtbruin wordt. Voeg vervolgens de kidneybonen toe en bak voor 2 minuten mee.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes, maïs, chilipoeder, peper en zout naar smaak toe en laat het doorkoken todat alle vocht van de tomaat verdwenen is.

Snijd ondertussen de avocado doormidden en schep het vruchtvlees in een kommetje. Prak het tot een glad geheel en voeg het sap van één limoen toe en peper en zout naar smaak. Roer alles goed door elkaar.

Haal de zoete aardappel uit de oven en duw de kanten van elkaar waar je de bataat in hebt gesneden. Schep er een flinke schep van het Mexicaanse mengsel er boven op en maak het af met een klodder avocado. Enjoy!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *