nutella cake

Nutella cake met banaan

Nutella en banaan zijn samen echt mijn beste vrienden. Of het nou op een pannenkoek is, op een boterham, verwerkt in een tosti of alleen deze twee toppers samen, mij maak je hier super gelukkig mee! Ik ben namelijk helemaal fan van deze goddelijke combi.

nutella cake

Ik ben namelijk echt een nutella freak. De gedachte er alleen al aan doet me het water uit de mond lopen. En ja ook ik smikkel net zoals ieder ander af en toe uit de pot.. hmm wat is dat lekker zeg!

Gezond kun je het helaas niet noemen. En natuurlijk kun je ervoor kiezen om een gezondere versie te maken, maar hier begin ik niet aan. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de chocoladepasta nooit zó lekker wordt als de ‘echte’. Dus als ik wil genieten van chocopasta, doe ik dat gewoon door een potje nutella te scoren bij de supermarkt!

Maar een ‘gezondere’ nutella cake daarentegen, zie ik wel zitten. Ik was dan ook gelijk enthousiast toen ik deze nutella cake tegen kwam op Charlies Kitchen. Ik wilde dan ook gelijk beginnen met bakken. Helaas kwam ik er achter dat ik niet meer genoeg cacaopoeder in huis had en het recept dus aan moest passen. Hierdoor is het een wat kleinere cake geworden.

Gelukkig maakte dit voor het resultaat niks uit want hij is echt super lekker geworden! De cake heeft zeker iets weg van de smaak van nutella. Hierdoor past de banaan er perfect bij. Ook is ie erg voedzaam en is aardig vullend. Al met al is het een heerlijke nutella cake geworden die ik zeker van plan ben om vaker te bakken.

Ingrediënten nutella cake:
(6 plakjes)
• 75 gram volkoren speltmeel
• 25 gram amandelmeel
• 25 gram kokosmeel (of andere soort meel)
• 1 ei
• 50 ml water
• 1 el gesmolten kokosolie
• 2 el rauwe cacaopoeder
• 1 el. dadelstroop
• 1 el. honing
• Handje hazelnoten
• 2 tl bakpoeder
• 1/2 (kleine banaan) in plakjes
• Snufje zout

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden

Meng de soorten meel, cacao, zout en bakpoeder door elkaar in een kom

Voeg het ei samen met et water, honing, dadelstroop en kokosolie toe in een blender en mix tot een geheel.

Schenk dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles even goed door elkaar. Voeg als laatste de hazelnoten toe.

Bekleed en bakvorm met bakpapier (ik gebruikte een kleintje) en schep het mengsel hierin.

Bak in zo’n 35 minuten gaar in de oven. Controleer het even met een satéprikker of ie gaar is.

Snijd de cake pas in plakjes als ie volledig is afgekoeld. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *