pesto zonder kaas

Pesto zonder kaas – vegan

Ik vind pesto écht heerlijk. Uit een potje geniet ik er al van maar zelfgemaakt is ie toch echt helemaal de bomb. Aangezien ik dierlijk zuivel nu graag in de schappen laat staan, maakte ik een heerlijk vegan pesto zonder kaas. Ja- zonder kaas! Het traditionele recept bevat misschien dan wel Parmezaanse kaas maar dit betekent niet dat het zonder onmogelijk is.

Voordat ik aan de slag ging deed ik mijn research. Op het blog van de Groene Meisjes kwam ik edelgistvlokken tegen. Deze vlokken zorgen voor een kazige smaak. Daarnaast zijn ze nog gezond ook. Ze zitten namelijk vol vitamine B. Meer informatie hierover lees je hier op de inspirerende vegan website van de meisjes.

pesto zonder kaas

Enfin, opzoek naar nutritonal yeast (het Engelse woord) dus. Dit leek in Australië een onbegonnen missie. De ‘gewone’ supermarkten verkopen dit net zoals in Nederland ook niet.

Maar ik gaf de hoop niet op. Ik heb de edelgistvlokken al behoorlijk vaak terug zien komen in Australische vegan kookboeken dus het moest toch echt ergens te vinden zijn.

En ja hoor, na een aantal natuurwinkels af te zijn gegaan had ik ze gevonden! Blij dat ik was ging ik diezelfde middag nog aan de slag met het maken van een vegan pesto.

De edelgistvlokken hebben zeker zijn werk gedaan. Zonder deze magische vlokken is de pesto al lekker romig van smaak en het proberen waard maar door ze toe te voegen maak je het wel écht helemaal af! Dus breng een bezoekje aan Ekoplaza en ga aan de slag.

Ingrediënten pesto zonder kaas:

Een bos verse basilicum – 2 handen vol
50 gram pijnboompitjes
2 teentjes knoflook
3 el. extra vierge olijfolie
Sap van een citroen
Zeezout en peper naar smaak
2 el. edelgsistvlokken – optioneel

Wat te doen:
Doe de basilicum samen met de pijnboompitjes en de teentjes knoflook in een keukenmachine of maal het met een staafmixer tot een grof textuur.

Voeg vervolgens de olijfolie, sap van een citroen en de edelgistvlokken toe. Meng het tot een smeuïg geheel.

Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker op een pizza, wrap of op een tosti. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *