pizza van omelet

Pizza van omelet

Doordat ik weinig brood eet, vervang ik mijn lunch vaak voor iets anders dan de standaard boterham met kaas. Vaak ga ik voor iets met ei, een salade of een lekkere zelfgemaakte cracker. Ook op mijn werk laat ik de boterhammen achterwege. De avond van tevoren maak ik mijn maaltijden klaar in bakjes. Zo heb ik dit ook alvast voor morgen gedaan. Dan staat de pizza van omelet vol smart op me te wachten in de koelkast.

pizza van omelet

Ik had een keer even geen zin in om een standaard gebakken ei als lunch te moeten eten. Doordat ik vanavond ineens zin in pizza had, kwam ik op het idee om een ‘pizza’ te maken van omelet voor op het werk. Ik maak ook wel eens egg wraps, dus waarom zou een pizza omelet niet kunnen?

Ik dook de koelkast in en ging opzoek naar restjes die op moesten. Ik had niet veel in huis, dus zoveel keuze had ik niet, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Ik klutste twee eieren en voegde wat kruiden toe. Wat geraspte kaas en tomatensaus erover en de pizzabodem is al zo goed als klaar! Voor de topping heb ik gekozen voor wat cottage cheese, kipfilet en rucola maar dit kun je net zo goed vervangen voor iets anders.

Door het hoge aantal eiwitten in dit gerecht ben je wel een poosje verzadigd. Eieren helpen namelijk een langere tijd tegen een hongergevoel. Zo kan je weer even voorruit. Daarnaast bevat een eitje maar 70 calorieën, is het goedkoop en makkelijker verkrijgbaar. Waarom zou je dan ook niet vaker een lunch van ei in elkaar flansen?

Vaak krijg ik de vraag of ik niet teveel eieren eet. Dit verhoogt toch je cholesterol wat weer slecht is voor het lichaam? Niks is minder waar. Eieren bevatten juist het HDL (goede) cholesterol. Daarnaast bevatten ze veel bouwstoffen, zoals hoogwaardige eiwitten en waardevolle vitaminen en mineralen. Genoeg redenen om lekker van je eitje te blijven genieten lijkt me!

Ingrediënten voor 1 pizza van omelet:
• 2 eieren
• Italiaanse kruiden
• Oregano
• Peper en zout
• Klein sjalotje fijn gesneden
• Wat geraspte kaas (30+) of andere kaas
• Klein beetje tomatensaus uit een blikje
• Toppings naar keuze

Wat te doen:
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en kluts ondertussen de eieren in een bakje met wat kruiden, peper en zout naar smaak. Fruit het uitje lichtjes en voeg het eimengsel toe. Draai deze om als de onderkant goudbruin begint te worden. Strooi vervolgens wat geraspte kaas eroverheen. Bak de omelet door totdat de kaas gesmolten is. Leg de omelet op een bord en smeer er wat tomatensaus overheen. Bestrooi met toppings naar keuze. Geniet van je pizza omelet!

pizzabodem van omelet

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *