pompoensoep

Pompoensoep met geroosterde kikkererwten

Alhoewel pompoen de laatste jaren steeds populairder wordt in Nederland, heb ik het thuis eigenlijk nooit echt gebruikt. Hier is tijdens het reizen verandering ingekomen. De mogelijkheden met een pompoen zijn namelijk eindeloos. Van hartige gerechten en zoete baksels tot een simpele pompoensoep!

Noem het maar op en je kunt pompoen ervoor gebruiken. Daarnaast is deze oranje vriend, die trouwens familie is van de meloen en komkommer, ook nog eens goedkoop en heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo schijnen ze goed voor je ogen te zijn en bevatten ze heel veel vezels en ijzer.

pompoensoep

En het fijne is dat je hier het hele jaar door van kunt profiteren aangezien de pompoen in Nederland het gehele jaar verkrijgbaar is. Toch wordt ie vaak geassocieerd met de herfst en kou. Dit is ontzettend zonde want ook op een druilige zomerdag kun je bijvoorbeeld genieten van de voordelen van een pompoen!

Dus als het een keer regent of een wat koudere dag is deze zomer, pak dan dit recept van deze heerlijke pompoensoep erbij en geef jezelf een warme boost. Met de crunchy kikkererwten erboven op garandeer ik je dat je hier geen spijt van krijgt.

Ingrediënten pompoensoep:
(4 kommetjes)
1 pompoen – zo’n 500 gram aan vruchtvlees
250 ml plantaardige melk
500 ml groente bouillon
30 ml maple syrup
3 teentjes knoflook
1 ui
1/4 tl. kaneel
1/4 tl. nootmuskaat
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
Geroosterde kikkererwten

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en hak het in een 6 gelijke stukken. Plaats de pompoen op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Zet voor een half uurtje in de oven.

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Verhit wat olie in een kookpan en fruit de ui en knoflook hierin.

Voeg de pompoen samen met de groentebouillon, maple syrup, de kruiden en peper en zout hieraan toe. Kook voor zo’n 10 minuten.

Mix nu met een staafmixer door de soep totdat alles fijn wordt. Geen staafmixer? Een blender werkt ook prima.

Lekker met geroosterde kikkererwten en pompoenpitten erboven op. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *