raw chocolade taartje

Raw chocolade taartje met banaan

Hmm.. dit raw chocolade taartje is echt super lekker! Ze zijn eenvoudig te maken en voedzaam. Het idee achter rauw is dat er meer voedingsstoffen in de ingrediënten blijven zitten aangezien je deze niet verhit boven de 40 graden.

De bodem hoeft dan ook niet gebakken te worden. Door de dadels en noten is ie al stevig genoeg van zichzelf. Geen reden om dit heerlijke taartje in de oven te schuiven dus.

raw chocolade taartje

Het is alleen een kwestie van mengen en vormen. Nog even geduld en aanvallen maar. Perfect voor een traktatie – of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk!

Ingrediënten raw chocolade taartje
(2 taartjes)
6 Medjoul dadels – zo’n 75 gram
50 gram amandelmeel – of een ander soort
25 gram walnoten – of andere noten
1/2 banaan
Snufje zeezout

Wat te doen:
Week de dadels voor zo’n 5 minuten in heet water.

Voeg alle ingrediënten, behalve de banaan, toe aan een blender en mix tot een plakkerig geheel.

Verdeel het beslag door tweeën en schep het in twee vormpjes. Een plastic cupcake vorm werkt hier het beste voor. Heb je deze niet? Twee kleine kommetjes kunnen ook.

Druk het mengsel in het midden plat met je vingers zodat je de randjes al wat omhoog komen. Maak de randjes verder af en plaats de chocolade taartjes voor zo’n 20 minuten in de diepvries

Snijd ondertussen de banaan in dunne plakjes.

Haal de taartjes uit de vorm door ze aan de onderkant omhoog te drukken. Vul de bodem met de banaan. Lekker met pure chocolade erboven op! Geniet ervan.

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *