raw mango cheesecake

Raw mango cheesecake

Nu ik voor een langere tijd op één plek verblijf in Australië, heb ik met de lokale groenteboer afgesproken om elke week een box vol met verse groenten en fruit bij hem af te nemen voor een vaste prijs.

Elke woensdag ontvang ik verschillende kleurrijke en seizoensgebonden producten waar ik makkelijk een week gevarieerd van kan eten. En dit maakt me zo happy! Hierdoor is het elke week weer een verrassing wat op het menu komt te staan.

raw mango cheesecake

Zo heb ik de afgelopen paar weken een aantal mango’s ontvangen waar ik tot de dag van vandaag nog niks mee gedaan heb. Zo zonde! Het zijn namelijk echt de lekkerste mango’s ever- zo heerlijk juicy en zoet van smaak.

Omdat ik niet wist wat ik er mee moest doen – heb ik er mango puree van gemaakt en het ingevroren.

En dit kwam een paar dagen later goed van pas. Ik had vrienden over de vloer en wilde graag een plantaardig dessert maken waardoor ik door de mango op het idee kwam om een raw mango cheesecake te maken.

Ik maakte de bodem van noten en dadels, de vulling van cashews en de topping van de mango puree. Deze hele combinatie samen was echt heaven! De vulling was misschien niet zo creamy zoals je gewend bent van een cheesecake, maar de textuur komt zeker overeen.

Zoals je leest heb ik gebruik gemaakt van verse mango, maar je kunt natuurlijk ook gelijk voor dieprvies mango kiezen. Hierdoor wordt de cheesecake wel iets minder zoet – maar dit moet verder geen probleem zijn!

Note: Zorg voordat je begint dat de cashewsnoten voor tenminste acht uur zijn geweekt in water en de kokosnoot melk in blik voor een nachtje op de kop in de koelkast heeft gestaan. Zo scheidt het creamy gedeelte van het water wat het makkelijker maakt om een romige cheesecake te maken.

Ingrediënten raw mango cheesecake:
(4-5 slices)

Bodem:
75 gr. amandelen
75 gr. dadels

Vulling:
150 gram cashewnoten
75 ml kokosnoot melk uit blik – alleen het romige gedeelte
60 ml maple syrup
50 ml kokosnootlie
30 ml citroensap

Topping:
Een verse mango gepureerd

Wat te doen:
Week de dadels voor zo’n tien minuten in heet water en verpulver ze vervolgens samen met de noten in een keukenmachine tot een kleverige massa.

Bekleed een bakje of een kleine springvorm naar keuze met bakpapier. Verspreid het plakkerige dadel en noten mengsel hierin en druk het fijn met de achterkant van een lepel.

Blend vervolgens alle ingrediënten voor de vulling  in een krachtige keukenmachine of blender tot een egaal en romig mengsel. Zorg ervoor dat je het tussendoor even proeft. Als het niet zoet genoeg is kun je wat meer maple syrup toevoegen. Of al je het meer creamy wilt hebben, wat meer kokosnootmelk.

Schep de vulling gelijkmatig over de bodem en dek af met plastig. Zet het voor vier uur in de vriezer.

Giet vervolgens de mango puree erover heen en zet voor nog zo’n twee uur in de vriezer.

Wacht tien minuten totdat het wat ontdooit is. Snijd met een heet mes in 4 a 5 slices en aanvallen maar!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *