bieten bulgur

Romige bieten bulgur met feta en kip

Ooit wel eens iets gemaakt met bulgur? Dan is dit je kans! Deze bieten bulgur is namelijk heerlijk romig van smaak. Ik vond het zelfs een beetje naar risotto smaken. Mijn volgende challenge is dan ook om een ‘echte’ risotto te maken van bulgur. Maar voor nu is deze lekkere bieten bulgur zeker het proberen waard.bieten bulgurMaar wat is bulgur nou eigenlijk? Bulgur (ook wel burghul of boergoel genoemd) is een graanproduct gemaakt van harde tarwe (durum). De hele tarwekorrels worden eerst gestoomd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Het wordt vooral veel gegeten in Turkije en in India en het heeft een lichte nootachtige smaak. Eerst was het alleen maar bij de toko of bij voedingswinkels te verkrijgen, maar tegenwoordig is het ook gewoon in het schap van de supermarkt te vinden. Of gewoon hier online.

En bulgur is zeker een goed alternatief voor pasta, aardappelen of rijst. Deze lekkere tarwe korrels zitten namelijk vol goede voedingsstoffen. Het eiwitgehalte is vergelijkbaar met couscous maar daarentegen heeft bulgur een hoger vezel- en ijzergehalte. Ook zijn de koolhydraten relatief lager in bulgur. En dat komt goed uit, want tegenwoordig lijkt het wel dat we bang zijn geworden om carbs te eten.

Ingrediënten romige bieten bulgur:
(2 personen)
• 120 gram (biologische) bulgur
• 150 gram kipfilet
• 200 gram gekookte bietjes
• 40 gram feta
• 1 fijngesneden rood uitje
• ½ groente bouillon blokje
• Peterselie
• Italiaanse kruiden
• Peper en zout

Wat te doen:
Kook de bulgur zoals staat aangegeven op de verpakking en voeg hier het halve bouillonblokje aan toe.

Snijd ondertussen de kip in blokjes en marineer deze met wat peper en zout. Bak de kip goudbruin in een wokpan.
Rasp vervolgens de gekookte bietjes. Roer deze samen met de kip door de bulgur. Voeg vervolgens peterselie en Italiaanse kruiden naar smaak toe.

Roer het gesneden uitje en de feta erdoor heen en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak eventueel nog wat extra kruiden toe.
Eetsmakelijk!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *