wrap met kikkererwten

Romige wrap met kikkererwten en avocado

Ik had mezelf voorgenomen om de komende tijd weer wat meer peulvruchten te gaan eten. Deze grote vrienden zijn namelijk erg gezond en zitten vol met goede voedingstoffen. Ze zijn rijk aan eiwitten, vitamine B, ijzer en zink. Daarnaast zitten ze vol met voedingsvezels die relatief gezien weinig calorieën leveren maar waarvan je wel verzadigd raakt. Een win-win situatie dus! En bovendien bevorderen ze ook nog eens een goede darmwerking, ook niet geheel onbelangrijk lijkt me.wrap met kikkererwtenDaarom leek het mij een goede keuze om weer eens wat vaker met deze eiwitbommetjes aan de slag te gaan. Want als ze zo gezond zijn, is het zonde om hier niks mee te doen, niet waar? Dus zo gezegd zo gedaan. Met mijn goede gedrag ging ik naar de supermarkt om boodschapjes te halen voor het avond eten. Ik besloot om iets te gaan maken met de peulvruchten kikkererwten. Het leek mij wel lekker om deze te roosteren in de oven en samen met wat avocado en sla op een wrap te doen.

Rond de middag begon ik alvast met het roosteren van de kikkererwten. Ik had ze netjes gekruid en in de oven gezet. Na een half uurtje waren ze klaar. Ik liet ze nog even afkoelen om daarna aan de slag te kunnen met het eten voor die avond. Ondertussen proefde ik even of ze wel lekker knapperiger waren geworden. En ja hoor, dat waren ze zeker! Dus proefde ik er nog één, en nog één en toen een handje.. Blijkbaar waren ze iets te lekker geworden, want voordat ik het wist was er bijna niks meer over..wrap met kikkererwten

Mijn fantastische idee om romige wraps met kikkererwten en avocado moest dus helaas nog even op zich wachten. Ik heb voor die avondje maar een soepje in elkaar geknutseld, ik had écht geen zin om wéér naar de supermarkt te moeten fietsen.

Een week later heb ik het weer geprobeerd en dit keer kon ik ze wel weerstaan (ik had voor de zekerheid ook maar twee blikjes gehaald, haha). En uiteindelijk zijn deze e wraps echt héérlijk geworden! Jammie, die crunchy smaak van de kikkererwten in combinatie met de romige avocado en een klodder kwark is echt zalig. Zeker voor herhaling vatbaar. Alleen zorg ik er nu in vervolg wel voor dat ik altijd een extra blikje kikkererwten in huis heb 😉

Ingrediënten wrap met kikkererwten:
( 2 personen)
• 2-4 (volkoren) wraps
• Blikje kikkererwten 400 gram
• 1 avocado
• Rucola
• Kwark of Griekse yoghurt
• Zwarte peper
• Eventueel wat bieslook

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de kikkererwten. Lees hier hoe je dit moet doen (echt super easy).

Snijd ondertussen de avocado door midden en besmeer hier de wraps mee. Leg er vervolgens een handje rucola op en schep de geroosterde kikkererwten daar weer boven op.

Roer eventueel wat bieslook door de kwark. Schep op elke wrap zo’n 1 á 2 lepels van dit kwarkmengsel.

Geniet van je romige wrap met die héérlijke crunchy kikkererwtjes!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *