scrambled tofu

Scrambled tofu met groentes

Met tofu kun je echt alle kanten op! Waar de meeste mensen het gebruiken voor een vleesvervanger in bijvoorbeeld een stir fry, gebruik ik het voor deze scrambled tofu – die trouwens helemaal the bomb is!

Deze plantaardige versie lijkt dan misschien gewoon op ei, maar is het niet. Doordat ik gebruik heb gemaakt van een tofu die best stevig is, krijgt ie alle benefits van scrambled eggs alleen dan in een vegan jasje.

scrambled tofu

Daarbij moet ik wel zeggen dat je alleen deze ei structuur krijgt als je voor de juiste soort tofu gaat. Tofu wordt namelijk ingedeeld naar stevigheid. Hoe meer vocht, hoe zachter en romiger de structuur, hoe minder vocht, hoe steviger en hoe meer intact het blijft.

Dus kies voor een romige variant en maak deze scrambled tofu. Zo vol van smaak en ook nog eens mega voedzaam. Heerlijk voor als je brak bent of gewoon niet zonder ‘eieren’ kunt. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen!’

Ingrediënten scrambled tofu:
(2 personen)
300 gram tofu
1 teentje knoflook
1 sjalotje
Scheutje sojasaus
1 el tomaten puree
1 el kurkuma
1 el paprikapoeder
Groentjes naar smaak (denk aan spinazie, tomaatjes, champignon – gewoon wat jij lekker vindt!)

Wat te doen:
Laat de tofu uitlekken en rol het in een schone theedoek. Leg er iets zwaars – zoals een boek- er boven op en druk al het vocht eruit.

Snijd ondertussen het uitje en de knoflook fijn. Verhit wat olie in de pan en fruit ze voor een paar minuten totdat ze glazig zijn.

Verkruimel de tofu, voeg de kruiden, sojasaus en de tomaten puree toe. Roer alles goed door elkaar en bak voor zo’n vijf minuten in de koekenpan. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

Voeg als allerlaatste je eigen gekozen groentjes toe en roerbak alles nog even voor een paar minuten.
Serveer op een geroosterd broodje. Enjoy!!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *