Snelle en pure tomatensoep

Je hebt niet zoveel zin om te koken, weinig tijd of gewoonweg geen zin om moeite te doen. Toch wil je graag iets ‘gezonds’ op tafel krijgen. Het liefst ga je dan voor iets makkelijks zoals het opentrekken van een blik soep. Dit lijkt in eerste instantie ook een gezonde keuze. Zelfs het ‘ik kies bewust logo’ staat er vaak op vermeld. Dan moet het wel gezond zijn, toch?

Nou niets is minder waar dus laat je hier dan ook niet door misleiden. Op een appel staat dit logo toch ook niet vermeld? Dit logo stelt eigenlijk helemaal niks voor.. Lees dan ook altijd de ingrediëntenlijst van een product. Zo kun je voor jezelf het besluit maken of je iets wilt of juist niet. Op deze manier bepaal jezelf wat goed voor je is in plaats van dat het logo dat voor je doet.

tomatensoep

Zo heb ik dit besluit ook gemaakt met de blikken soep uit de supermarkt. Op een zondag had ik ook geen zin om te koken en wilde voor iets makkelijks gaan. Ik trok een blik tomatensoep uit het schap van de supermarkt en wilde voor de grap de ingrediëntenlijst even bekijken. Het eerste wat mij opviel was het woordje suiker. Waarom moet dit toch altijd overal inzitten? Daarnaast kwam ik nog tarwebloem, gemodificeerd maïszetmeel en zout tegen. Ingrediënten waar ik niet echt warm van loop. En dan de E-nummers niet te vergeten natuurlijk.. Ik heb het blik maar snel weer in het schap gezet en dacht; ik maak het zelf wel!

Dus vol goede moed huppelde ik door de supermarkt opzoek naar ingrediënten voor een snelle en pure tomatensoep. De zin om nu wel uitgebreid te koken was er namelijk nog steeds niet. Met wat gezeefde tomaten, soepgroente en bouillon kwam ik al heel ver! Nog wat kruiden toegevoegd en mijn snelle en pure tomatensoep stond al klaar om te gegeten te worden. Ik heb geen blikken soep meer nodig met dit makkelijke en voedzame recept.

taomtensoe

Ingrediënten voor snelle en pure tomatensoep:
(2 personen)
• 500 ml gezeefde tomaten
• 500 ml (groente) bouillon
• 250 gram soepgroente
• Klein uitje
• Teentje knoflook
• Basilicum
• Oregano
• Wat peper

Wat te doen:
Snijd het uitje en de knoflook heel fijn. Fruit dit voor een paar minuten in wat olijfolie in een kookpan. Ik heb hiervoor een grote steelpan gebruikt.

Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, de bouillon, soepgroente en kruiden naar smaak toe.

Laat het voor 5 a 10 minuten pruttelen op het vuur. Houd het wel in de gaten en roer het af en toe even door. Proef tussendoor of de tomatensoep op smaak is. Zo niet, voeg dan nog wat kruiden toe.

De snelle en pure tomatensoep vult goed maar het is zeker lekker om er een (spelt) stokbroodje met wat kruidenboter bij te serveren. Eet smakelijk!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *