pizza wrap

Snelle pizza wrap

Zoals jullie inmiddels vast al wel weten, ben ik echt gek op pizza! Aangezien een pizza niet echt gezonde ingrediënten bevat (denk aan de grote hoeveelheid kaas en deeg) ben ik altijd weer opzoek naar een gezonde(re) nieuwe variant. En dat is weer gelukt.

pizza wrap

De basic voor deze pizza is een wrap als bodem, een beetje tomatensaus en wat kaas. De rest is aan jezelf. Det de toppings kun je namelijk zoveel variëren als je zelf wilt. Heb je zin in een Hawaï achtige pizza? Dan ga je lekker voor ham en ananas. Meer zin in een vis pizza? Beleg hem dan eens met tonijn en olijfjes. Toch liever een vega pizza? Strooi alle groentes erop die jij lekker vindt! Zo wordt deze pizza wrap, die trouwens ook prima als lunch kan, elke keer weer een feestje.

Daarnaast is deze lichtere variant een stuk gezonder dan een diepvriespizza of eentje van de Italiaan. Maar daardoor smaakt ie er zeker niet minder om. Deze skinny pizza is namelijk minstens zo lekker. Genieten van een pizza zonder schuldgevoel. Dus als je een keer zin hebt in een vette pizza, raak dan niet gelijk in paniek. Maak gewoon deze topper eens en ik zal je garanderen dat je er geen spijt van krijgt..

Ingrediënten snelle pizza wrap:
(voor 2 pizza wraps)
• 2 (volkoren) wraps
• 1 blikje tomatenpuree
• Een eetlepels olijfolie
• Italiaanse kruiden
• Oregano
• Zwarte peper
• Kaas naar keuze
• Toppings naar keuze

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schep de inhoud van het blikje tomatenpuree in een bakje en voeg hieraan de olijfolie en kruiden naar smaak toe. Roer het geheel even door.

Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de twee wraps en smeer dit uit met de achterkant van een lepel.

Beleg de pizza wrap met toppings naar keuze en strooi daarover de kaas die jij graag wilt. Denk aan mozzarella, Parmezaanse kaas of gewoon geraspte kaas.

Leg de pizza wrap op een bakplaat en zet voor zo’n 12 minuutjes in de oven. Garneer eventueel nog met wat rucola en je pizza wrap is ready to eat. Lekker met een salade. Enjoy!

DSC01225

 

 

 

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *