spinazie salade

Spinazie salade met kikkererwten en geitenkaas

Er was een tijd dat een salade alleen maar bestond uit een paar saaie sla blaadjes, wat komkommerschijfjes en blokjes tomaat met daarover heen een laagje dressing. Gelukkig is dat tegenwoordig wel anders. Er zijn namelijk heel wat extra’s die je salade van saai naar bijzonder lekker kunnen tillen. Je kunt met de meest simpele ingrediënten al een goed gevulde salade maken die als volwaardige maaltijd dient.spinazie salade

Toch hoor ik vaak voorbij komen dat sommige het eten van salade een beetje zat worden. Dit kan ik me amper voorstellen. Je hoort nooit iemand klagen over het eten van een paar bammetjes. En dat terwijl je met een salade zoveel meer kan variëren dan met een boterham. Gaat een boterham met oude kaas dan niet vervelen? Ik betwijfel het..

Ergens begrijp ik ook weer wél waarom dat salades op een gegeven moment de neus uit komen bij sommige. Als jij elke dag dezelfde soort salade eet, gaat dit ook vervelen. Ik zou er ook niet aan moeten denken om elke dag weer dezelfde slablaadjes met komkommer en tomaat weg te moeten werken.

Maar gelukkig hoef je niet elke dag salade te eten. En als je dit wel doet, hoeft het ook niet altijd dezelfde te zijn. Er zijn echt duizenden variaties mogelijk. Je kunt namelijk bijna alles wel door je salade gooien. Ja óke.. ik zal er geen hagelslag of slagroom door doen maar voor de rest zijn er echt super veel mogelijkheden. Denk maar eens aan peulvruchten, gekookt eitje, groente, fruit, noten, zaden, pitten, avocado en vlees.spinazie saladeHet is dan toch zonde om hier niet mee te gaan variëren? Dat dacht ik. Vooral met de zomer voor de deur kan het wel handig zijn om wat lekkere salades achter de hand te hebben. Daarom help ik je alvast op weg met deze heerlijke spinazie salade met kikkererwten en geitenkaas.

Ingrediënten spinaziesalade met kikkererwten:
( 2 personen)
• 150 gram spinazie
• Blikje 200 gram kikkererwten
• 4 rondjes zachte geitenkaas
• 6 zongedroogde tomaatjes
• 50 gram mangoblokjes (diepvries)
• Beetje pesto
• Basilicum olijfolie

Wat te doen:
Rooster de kikkererwten zoals hier staat aangeven.

Laat eventueel de mango ontdooien of snijd in blokjes. Snijd ook de zongedroogde tomaatjes en geitenkaas in stukjes.

Roer de pesto en basilicum olijfolie door elkaar. Doe dit samen met de spinazie in een kom en hussel alles even goed door elkaar. Garneer met de mango, tomaatjes, geitenkaas en kikkererwten.

Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *