Suikervrije appelflappen

Het hoeft niet perse oud en nieuw te zijn om appelflappen te maken. Ze kunnen ook best een keer gemaakt worden op een luie zondagmiddag bijvoorbeeld. Het is dan heerlijk om van iets te kunnen genieten wat in een handomdraai klaar is. Dit recept voor appelflappen is daar dan zeker ideaal voor.

DSC01615

Het fijne aan het recept van deze appelflappen is dat je er maar een paar ingrediënten voor nodig hebt en er dan ook de deur niet voor uit zou moeten om ze te maken (ik heb deze ingrediënten namelijk vaak standaard in huis). Zo hadden we laatst op een zondag zin in wat lekkers en dus deze lekkere suikervrije appelflappen gemaakt. Zie vielen zeker in de smaak. Door de rozijnen zijn de appelflappen al heerlijk zoet van smaak waardoor al die toegevoegde suikers overboden zijn. Ben je een echte een zoetekauw? Dan kun je er altijd voor kiezen om tijdens het maken van de appelflappen wat honing toe te voegen.

Ingrediënten voor 4 suikervrije appelflappen
• 4 plakjes bladerdeeg of
2 plakjes filodeeg
• 1 Elstar appel
• 1 ei
• Handje rozijnen
• Kaneel naar smaak
• Optioneel: Wat honing

Wat te doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de bladerdeeg en filodeeg minstens een half uur ontdooien. Snijd de appel in hele kleine stukjes. Deze moeten zo klein mogelijk gesneden worden omdat anders het bladerdeeg/filodeeg snel scheurt.

DSC01578

Doe de appelstukjes in een kom en voeg de rozijnen, wat kaneel en eventueel wat honing toe. Kluts het ei in een kommetje door elkaar. Als je voor filodeeg hebt gekozen, snijd deze dan doormidden. Schep wat van het appelmengsel in het midden van de bladerdeeg/filodeeg en vouw hem in een driehoekje dicht. Als het deeg scheurt, kun je dit gewoon met je vingers weer dicht vegen.

DSC01581

Smeer wat van het ei met een kwastje over de appelflappen en bak ze voor 15 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.

DSC01596

Houd ze wel even in de gaten, het kan namelijk erg hard gaan. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Genieten ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *