tofu met roerbakgroente

Tofu met roerbakgroenten en pindasaus

Afgelopen week heb ik voor het eerst een recept met tofu en roerbakgroentes uitgeprobeerd. Ik moet zeggen dat dit goed beviel. Deze vleesvervanger is namelijk heerlijk zacht en romig in het midden terwijl ie aan de buitenkant een bruin kleurtje heeft en wat krokant is.

Tofu wordt gemaakt door sojamelk te stremmen. Je kunt het vergelijken met de productie van kaas. Alleen bevat tofu in dit geval geen zuivel wat weer een groot plus plunt is voor de vegans onder ons!

tofu met roerbakgroente

Want met dit eiwitrijke product kun je echt óntzettend veel varieëren. Van tofu taartjes tot burgers. Noem het maar op en het is wel te maken. Hier ga ik me de komende tijd dan ook wat meer in verdiepen omdat dit zeker m’n nieuwsgierigheid heeft gewekt.

Maar voor nu staat er tofu met roerbakgroenten op het menu. Best simpel, maar écht vol van smaak. Helemaal lekker met wat pindasaus en/of cashews erboven op. Dit maakt het namelijk helemaal af.

Ingrediënten tofu met roerbakgroenten

Aubergine in plakjes
100 gram
1/4 van een rode kool in reepjes
100 gram sperziebonen
1/2 rode peper
1 ui
1 stukje gember – zo groot als een knoflook teentje
1 teentje knoflook
2 el soya saus – of meer naar smaak
1 tl. gemalen. koriander
2 tl. garam massala
Handje cashewnoten
Pindasaus – klik hier voor recept

Wat te doen:
Snijd de ui, ginger en knoflook fijn. Verhit wat kokosolie in koekenpan en fruit het hierin voor een paar minuten.

Snijd vervolgens de rode peper in stukjes en hak de tofu in kleine blokjes. Voeg deze samen met de kruiden en de sperziebonen toe aan de koekenpan en roerbak het voor zo’n 5 minuten.

Voeg de aubergine, rode kool en sperziebonen toe. Bak dit nog even kort mee zodat ze lekker knapperig blijven.

Heerlijk met een klodder pindasaus en/of wat cashews. Geniet ervan!

Ontvang direct mijn nieuwste blogs in je email

 

 

Deel dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *